Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Skandináv stílusú kanapé a lengyel blogger otthonában

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Ha skandináv stílusú nappalira vágysz, a kanapét is eszerint válaszd ki! Az ideális skandináv stílusú nappali letisztult formavilágú, flexibilis és természetes anyagokból készül. A lengyel blogger, Dominika Geneja is ilyet választott otthonába.

Vess egy pillantást a nappalijára, ahol a természetes darabok dominálnak, és találj rá álmaid skandináv stílusú kanapéjára!

Mire figyeltél a kanapé kiválasztásakor?

"Azt hiszem, nem mi választottuk ki a kanapét, hanem a kanapé talált meg minket. Ez egy teljesen spontán vásárlás volt, szerelem első látásra. Minden megvolt benne, amire vágytunk: a tökéletes méret, a kedvenc anyagunkból készült és a minimalista stílust képviseli. Elég nehéz olyan időtálló bútordarabot találni, amely egyszerűségével imponál és elfogadható az ára is."

1. Bonami tipp

Letisztult formák

A skandináv belső terek kanapéi a letisztult formavilágot képviselik. Az extravagáns, szteppelt darabok nem illenek ide. Annál inkább a letisztult, egyszerű, mégis elegáns vonalvezetésű darabok, amelyek légies hatást keltenek a térben. Ez a hatás fokozható a fa vagy fém lábakon álló darabokkal. A hasonló kialakítású székek és fotelek tovább fokozzák a kényelmet, és még több ülőhelyet kínálnak.

Miért kinyitható modellt választottál?

„Több funkciót kellett összekapcsolnunk. Azt szerettük volna, hogy ne csak hétköznapi kanapéként, hanem ágyként és játszóplaccként is használhassuk a bútort. A húgom fedezte fel a Karup Design márka ülőbútorait, és szólt nekem is. Rögtön beleszerettem ebbe a darabba, és aznap este megrendeltem."

2. Bonami tipp

Színek a természetből

Válassz olyan könnyen kombinálható árnyalatokat, mint például a szürke, a krémszín vagy a barna. Ugyanakkor, ha semleges színeket szeretnél használni a falakon és a kiegészítőkön, akkor megengedheted magadnak a merészebb sárga, smaragdzöld vagy bordó árnyalatokat is.

A klasszikus, egyszínű kárpitozású bútorokkal biztosan nem nyúlsz mellé, de a kordbársony is jó választás, mivel érdekes szerkezete jól mutat a skandináv lakásokban. A lábak az északi stílust követve készülhetnek fenyőfából, de a fekete, lakkozott fém is jó választás.

Dilemmáztál valamin?

„Nem nagyon, inkább csak arra figyeltem, hogy praktikus legyen a kanapé a két kisgyerekkel való együttélésnél. Végül is a picik miatt nagyobb a szennyeződés és a rongálódás veszélye. De megoldottam a problémát matracvédőkkel és stílusos vászontakarókkal."

3. Bonami tipp

Kiegészítők a hygge szellemében

A minimalista, skandináv nappaliba ne felejts el beszerezni néhány plédet és egyszínű díszpárnát, a kanapéhoz illő színekben. Nem csak szépek, de kényelmesek is, és ez is a skandináv életmód része.

Mit jelent számodra a kényelem?

„Azt, amikor együtt élvezzük a pillanatokat, vagy együtt nézünk filmeket. Ehhez szerettünk volna létrehozni egy kellemes teret, ami tele van természetes színekkel és textíliákkal. A Karup kanapé tökéletesen illeszkedik ebbe a koncepcióba. Rengeteg helyet kínál a lustálkodásra, és pillanatok alatt vendégágyakká alakíthatjuk."

4. Bonami tipp

Más stílusokkal kombinálva

A skandináv stílus nagy előnye, hogy könnyű kombinálni más stílusokkal. Tehát, ha nem akarod kizárólag a minimalizmus útját követni, akkor tedd színesebbé a belső teret más stílusú elemekkel. Bátran szerezz be néhány lágy, romantikus, egzotikus boho vagy éppen indusztriális stílusú kiegészítőt!

Fedezd fel a többi inspirációt a kanapéd kiválasztásához!