Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Milyen szőnyeget válassz az étkezőbe?

Ki mondta, hogy felesleges szőnyeget tenni a konyhába és az étkezőbe? Épp az ellenkezője az igaz! A szőnyeg hangulatosabbá, kényelmesebbé és praktikusabbá teszi a legkisebb konyhát és étkezőt is, és melegen tartja a lábaid.

Inspirálódj tippjeinkből és tanácsainkból, és válaszd ki az otthonodba ideális darabokat!

A tartósságot a rövid és sűrű szálak biztosítják

Mivel a szőnyegnek nagy terhelést kell elviselniük, az elsődleges szempont a tartósság lesz - ezt pedig a magas szálsűrűség és a rövid szálhossz garantálják. Ne feledkezz meg a szőnyeg csúszásgátló tulajdonságairól sem! Ha ez nem megoldott, tegyél a szőnyeg alá egy speciális gumi betétet, ami rögzíti a helyén.

A szőnyeg formája

A konyhába gyakran egy keskenyebb futószőnyeg a legjobb választás. Ám az L vagy U alakú munkalapokhoz általában a szélesebb szőnyegek jelentik a jobb választást. Jó, ha a szőnyeget szimmetrikusan helyezed el a térben.

A szőnyeg és a bútorok színharmóniája

Ha figyelemfelkeltő szőnyeget szeretnél, válassz olyan színűt, mint amilyenek a nagyobb bútorok, például szekrények, székek vagy az asztal. A belső tér karakteresebbé válik így. Az olyan egyszínű szőnyegekkel is szép hatást lehet elérni, amik a teríték színéhez passzolnak.

Minták és sötétebb színek

Kerüld a világos árnyalatokat az étkezőben és a konyhában. A sötétebb és színesebb darabokon nem látszik meg annyira a szennyeződés. Például egy sötétvörös keleti szőnyeggelk nem nyúlhatsz mellé! Egy geometrikus mintájú, szürke szőnyeg is jó választást jelent.

Még több tipp: