Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Milyen szőnyeget válassz az étkezőbe?

Ki mondta, hogy felesleges szőnyeget tenni a konyhába és az étkezőbe? Épp az ellenkezője az igaz! A szőnyeg hangulatosabbá, kényelmesebbé és praktikusabbá teszi a legkisebb konyhát és étkezőt is, és melegen tartja a lábaid.

Inspirálódj tippjeinkből és tanácsainkból, és válaszd ki az otthonodba ideális darabokat!

A tartósságot a rövid és sűrű szálak biztosítják

Mivel a szőnyegnek nagy terhelést kell elviselniük, az elsődleges szempont a tartósság lesz - ezt pedig a magas szálsűrűség és a rövid szálhossz garantálják. Ne feledkezz meg a szőnyeg csúszásgátló tulajdonságairól sem! Ha ez nem megoldott, tegyél a szőnyeg alá egy speciális gumi betétet, ami rögzíti a helyén.

A szőnyeg formája

A konyhába gyakran egy keskenyebb futószőnyeg a legjobb választás. Ám az L vagy U alakú munkalapokhoz általában a szélesebb szőnyegek jelentik a jobb választást. Jó, ha a szőnyeget szimmetrikusan helyezed el a térben.

A szőnyeg és a bútorok színharmóniája

Ha figyelemfelkeltő szőnyeget szeretnél, válassz olyan színűt, mint amilyenek a nagyobb bútorok, például szekrények, székek vagy az asztal. A belső tér karakteresebbé válik így. Az olyan egyszínű szőnyegekkel is szép hatást lehet elérni, amik a teríték színéhez passzolnak.

Minták és sötétebb színek

Kerüld a világos árnyalatokat az étkezőben és a konyhában. A sötétebb és színesebb darabokon nem látszik meg annyira a szennyeződés. Például egy sötétvörös keleti szőnyeggelk nem nyúlhatsz mellé! Egy geometrikus mintájú, szürke szőnyeg is jó választást jelent.

Kerek szőnyegek

A konyhában az ovális és kerek szőnyegek lágyítják a teret. Válassz bátran juta, szozál vagy tengerifű szőnyegeket! Játssz a kontrasztokkal! Egy sötét padlón jól mutat egy világosabb szőnyeg, és fordítva.

Szőnyeg mérete az étkezőbe

Amikor szőnyeget választasz az asztal és a székek alá, győződj meg róla, hogy a választott darab legalább 60 centiméterrel nyúljon túl az asztal mindegyik oldalától. Ragasztószalaggal kijelölheted a kiszemelt darab méretét a padlón.

Tippek a harmonikus belső térhez

A négyzet alakú étkezőbe a kerek szőnyegek illenek legjobban. Ha azonban hosszúkásabb a szoba, akkor a legjobban a téglalap alakú szőnyegek mutatnak benne. Vedd figyelembe az asztal formáját is! Egy kerek asztalhoz egy kerek szőnyeg illik leginkább. Kisebb asztaloknál a kontrasztokkal is érdemes játszani. Azaz kerek asztalhoz ebben az esetben válassz szögletes szőnyeget, négyzet alakú asztalhoz pedig kereket.

Még több tipp: