Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Tipp egyszerű húsvéti tojás díszítésekhez

Iva Baltaretu · 2022 április 1.

Szeretnél egy gyors, de mégis ötletes megoldást a tojások kifestésére? Használj akril markereket! Mi tollakat rajzoltunk a tojásokra, de Te más, természetes motívumokat is készíthetsz.

Mire kell odafigyelni a tojás díszítésénél?

• Fújt tojásokat használj, amit vagy készen vásárolhatsz, vagy otthon Te is elkészíthetsz. Használhatsz természetes barna, fehér, de akár a világoszöld tojásokat is.
• Válaszd ki kedvenc színű akril markereidet. Mi feketét, pirosat és fehéret választottunk. Használhatsz tartós markereket is, de vedd figyelembe, hogy nem lesz olyan erős a színárnyalat.

Tipp: A legtöbb tojásra egy piros színű kód van nyomtatva, ezeket körömlakklemosóval könnyedén eltávolíthatod.

A tojásfestési eljárás

1. Zsírtalanítsd a fújt tojást egy csepp alkohollal, vagy alaposan mosd le rugós szivaccsal.

2. Kezd el a tollat rajzolni egy fekete markerrel. Ha úgy érzed gyakorolnod kell egy kicsit, rajzolj pár tollat egy papírra.

3. Miután a fekete tinta megszáradt, készíts pontokat egy fehér markerrel. Nem kell precíznek lenned, és bátran rakhatsz pontokat a tollon kívülre is

4. A kész tojást tedd egy tálba, akaszd fel az ablakra, vagy használd dekorációként a húsvéti koszorúhoz.