Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Legszélesebb kínálat a még szebb otthonért.
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Tippek, mit és hogyan tegyél a komódra

A lakberendezési magazinokat lapozgatva csodálod, hogyan lehet ennyire stílusosan elrendezni a dekorációkat a komódon? Te is el tudod érni ezt, akár lakberendező nélkül is. És az sem számít, hogy a minimalizmus vagy éppen a boho stílus áll közel hozzád.

Tippjeinket követve a legátlagosabb komódból is a szoba ékköve lesz!

1. Oszd fel a teret!

A legtöbb komód keskeny és hosszú, így tanácsos három részre felosztva megtervezni a dekorálását, avagy, hogy mi kerül középre, a bal és a jobb oldalára. Érdemes kihasználni a komód mögötti falat, az ide helyezett elemekkel harmóniába hozhatod a tér magassági viszonyait.

2. A legnagyobbtól a legkisebbig

A kompozíció készítésekor a legjobb, ha a komód közepéről, vagy a legnagyobb dekorációtól indulsz ki. Ez egy olyan viszonyítási pont, amihez képest elrendezheted a többi elemet. Ez lehet egy nagyobb kép, egy falitábla, egy tükör vagy éppen egy tévé. A tükröt a legjobb felakasztani, a képeket viszont lazán is elhelyezheted a komódon. A tükör 15-25 cm-el a komód felett a legmutatósabb. A tükör szélessége mintegy kétharmada legyen a komód szélességének.

3. Válassz magasabb dekorációt is!

A harmónia érdekében a kép vagy a tükör mellé tegyél egy hosszúkásabb tárgyat is! Ez lehet például egy virágokkal teli váza, egy magas ékszerdoboz vagy egy stílusos asztali lámpa.

4. Vesd be a hármas szabályt!

A komód többi részénél ügyelj a hármas szabályra, azaz minden részre három-három dekorációt tegyél. Ez lehet például három gyertya, vagy egy szoborból, ékszertartóból és aromadiffúzorból álló csendélet.

Tipp: Ha a kompozíciót egy elegáns tálcára teszed, akkor rendezettebb hatást kelt a kompozíció, és könnyebben rendben tartható lesz.

5. Rétegezd a dekorációkat!

Ha több képet vagy könyvet teszel a komódra, akkor hangold össze őket! Például az álló grafika mellé tegyél egy tájképet úgy, hogy átfedésben legyenek. Vagy rendezd a könyveket oszlopba vagy szimmetrikus, piramis alakba. Próbálj ki több lehetőséget, és a szemnek legkellemesebbet véglegesítsd!

Tipp: Ha több műalkotást teszel ki a komódra, azok jó, ha hasonló színűek.

6. Ne feledkezz meg a komód környékéről sem!

Ha van szabad hely a komód mellett, akkor állítsd oda egy stílusos kaspót egy magasabb szobanövénnyel, ami kecsességet visz a térbe.

Még több tipp és tanács: