Bonami-napok: -15% a teljes árú termékekre | Kedvezménykód: BONAMINAPOK15 →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Tippek, mit és hogyan tegyél a komódra

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

A lakberendezési magazinokat lapozgatva gyakran rácsodálkozol a stílusos komódokra, és a rajtuk szépen elrendezett dekorációkra? Van egy jó hírünk! Lakberendező nélkül Te is kialakíthatsz egy ilyen stílusos megjelenésű bútort! És mindegy, hogy a minimalista vagy éppen a bohém stílusért rajongsz.

Alábbi tippjeinkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatod még a leghétköznapibb komódot is figyelemre méltó darabbá.

Oszd fel a teret!

A legtöbb komód keskeny és hosszú, így tanácsos három részre felosztva megtervezni a dekorálását, avagy, hogy mi kerül középre, a bal és a jobb oldalára. Érdemes kihasználni a komód mögötti falat, az ide helyezett elemekkel harmóniába hozhatod a tér magassági viszonyait.

A legnagyobbtól a legkisebbig

A kompozíció készítésekor a legjobb, ha a komód közepéről, vagy a legnagyobb dekorációtól indulsz ki. Ez egy olyan viszonyítási pont, amihez képest elrendezheted a többi elemet.

Ez lehet egy nagyobb kép, egy falitábla, egy tükör vagy éppen egy tévé. A tükröt a legjobb felakasztani, a képeket viszont lazán is elhelyezheted a komódon.

A tükör 15-25 cm-el a komód felett a legmutatósabb. A tükör szélessége mintegy kétharmada legyen a komód szélességének.

Válassz magasabb dekorációt is!

A harmónia érdekében a kép vagy a tükör mellé tegyél egy hosszúkásabb tárgyat is! Ez lehet például egy virágokkal teli váza, egy magas ékszerdoboz vagy egy stílusos asztali lámpa.

Vesd be a hármas szabályt!

A komód többi részénél ügyelj a hármas szabályra, azaz minden részre három-három dekorációt tegyél. Ez lehet például három gyertya, vagy egy szoborból, ékszertartóból és aromadiffúzorból álló csendélet.

Tipp: Ha a kompozíciót egy elegáns tálcára teszed, akkor rendezettebb hatást kelt a kompozíció, és könnyebben rendben tartható lesz.

Rétegezd a dekorációkat!

Ha több képet vagy könyvet teszel a komódra, akkor hangold össze őket! Például az álló grafika mellé tegyél egy tájképet úgy, hogy átfedésben legyenek. Vagy rendezd a könyveket oszlopba vagy szimmetrikus, piramis alakba. Próbálj ki több lehetőséget, és a szemnek legkellemesebbet véglegesítsd!

Ne feledkezz meg a komód környékéről sem!

Ha van szabad hely a komód mellett, akkor állítsd oda egy stílusos kaspót egy magasabb szobanövénnyel, ami kecsességet visz a térbe.