A kedvenc dolgom a karácsonyban maga a készülődés. Ami sokaknak stresszforrást jelent, nekem a legszebb rész. Elég időt adok magamnak minden elintéznivalóra, így az ünnepi szezon szépségeit is tudom élvezni. Elengedtem, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. Sőt, a legemlékezetesebb karácsonyi emlékeim olyan dolgokhoz kötődnek, amikor valami nem úgy sikerült, ahogy elterveztük.
Finom falatokkal, puha takarók és párnák közé bújva, élvezd Te is az ünnepet, pontosan úgy, ahogy éppen sikerül!
Három nagyon egyszerű, jól variálható és mindenféle diétának megfeleltethető ünnepi finomságot hoztam nektek.
A három összetevős egészséges bonbon összetevői: mogyoróvaj, juharszirup és kókuszliszt vagy zabliszt. Ezeket jól össze kell keverni, közben kóstolgatni és ízlés szerint tálalni, vagy akár megajándékozni vele valakit egy szép üvegben.
A klasszikus brit ünnepi étel, a ‘pigs in blanket’ vegán vagy vegetáriánus verziója. Mindössze készen kapható leveles tészta, vegán virsli/kolbászka és ízlés szerint szósz, sajt/vegán sajt, fűszer kell hozzá, ahogy ti szeretitek!
A harmadik a legszebb, legszínesebb finomság, ami nem más, mint sült édesburgonya szeletek megkenve krémsajttal, majd körtével, dióval és gránátalmával megpakolva. Ez is abszolút személyre szabható, nem baj, ha nem követitek pontosan a receptet!
A hosszadalmas ‘to do’ listára próbálj inkább úgy tekinteni, hogy ha időben elkezded, élvezni is fogod tudni. És nem baj, ha a meghitt karácsonyi hangulat már a pár napos ünnep előtt is beköltözik az életedbe, hiszen sosem tudhatjuk, hogy a terveink úgy alakulnak-e majd, ahogy szeretnénk. De azt megtanulhatjuk, hogy élvezzük azt, ahogy mégis alakul, és hálásak legyünk azért, amink van. ❤︎