Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt! Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt!
  • Minden nap új ötlet és inspiráció
  • 1 750 Ft hűségpontokban első vásárlásod után
  • Mentsd el a legjobb termékeket a Kedvencek közé
vagy
Belépés Facebook fiókkal
Figyeljük helyetted!

Termékfigyelés bekapcsolva:: A nevű termék mostantól figyelve van!

Amint újból elérhető lesz ez a termék, a(z) e-címen értesítünk Téged! Ha szeretnéd, megváltoztathatod a termék figyeléséhez kapcsolt email címet, illetve a termék figyelését is lehetőséged van deaktiválni. Megváltoztathatod a figyelmeztetéshez kapcsolt email címet.

Ok
Figyelés kikapcsolva

A termék figyelését kikapcsoltad. Ha továbbra is szeretnéd figyelemmel követni, itt tudod újra aktiválni a figyelést.

Ok

Valaki megelőzött!

Sajnáljuk, de valaki megelőzött! :-( A terméket már valaki megvette! Bekapcsolva hagyjuk a termékfigyelőt, hogy legközelebb véletlenül se maradj le róla! Amennyiben már nem szeretnéd figyelni a terméket, deaktiváld a figyelőt! deaktiválás.

Ok

Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Inspiráló receptek: Ünnepi édességek

Unod a szokásos süteményeket? Semmi gond, elhoztuk neked egy fiatal blogger anyuka, danunule kedvenc édesség receptjeit.

Ünnepi sütemény, pár perc alatt elkészíthető, vitaminokkal teli egészséges praliné és igazi karácsonyi desszertcsoda is vár arra, hogy elkészítsd.

Karácsonyi répatorta (egészséges,
de finom)

Hozzávalók:
• 100 g tönkölyliszt
• 70 g finomliszt
• 3 tojás
• 120 g olvasztott vaj
• 180 g nádcukor
• egy teáskanál mézeskalács fűszer
• egy teáskanál fahéj
• két teáskanál sütőpor
• egy csipet só
• egy teáskanál lenmag (elhagyható)
• 30 g dió
• 20 g mogyoró
• 250 g sárgarépa
• 60 g körte- vagy almapüré
• pár csepp rum


Krém:
• 100 g tejföl
• 250 g mascarpone
• 150 g ricotta
• 4 evőkanál porcukor
• pár csepp citromlé

Elkészítés:

Verd fel a tojásokat a cukorral. Ezután keverd bele az olvasztott vajat. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, fűszereket, sót, lenmagot, sütőport és diót, majd apránként add hozzá mindezt a folyékony állagú keverékhez. Keverd bele a finomra reszelt sárgarépát, a gyümölcspürét és egy csepp rumot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 15 cm átmérőjű tortaformába. 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 50 percig.

Amíg kihűl a tészta, készítsd el a krémet. Keverd össze az összes hozzávalót, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még cukrot vagy tejszínt.

Vágd fel és töltsd meg a kihűlt tortát a krémmel, majd a torta felszínét kend be a maradék krémmel.

Mézeskalács praliné (vegán, gluténmentes)

kb. 20 golyóhoz

Hozzávalók:
120 g (ideális esetben friss) datolya
100 g kesudió
100 g mandula
két teáskanál mézeskalács fűszer
egy csipet só
100 g csokoládé (min. 52% kakaótartalommal)
kókuszreszelék

szeletelt mandula

Elkészítés:

Ha szárított datolyád van, áztasd be vízbe. Amikor megpuhulnak a szemek, öntsd le a vizet róluk (és használd fel turmixhoz vagy zabkásához). Őröld meg a kesudiót és a mandulát. Ezután add hozzá a kimagozott datolyát és a fűszereket. Gyúrd homogén masszává az egészet.

Ezután adj hozzá egy csipet sót, és gyúrj kb. 20 grammos golyókat belőle. Tegyél a közepükbe ízlés szerint egy kis csokoládét vagy mogyoróvajat. Tedd a golyókat a hűtőbe.

Vízfürdőben olvassz fel csokoládét, és vond be vele a megszilárdult golyókat. Díszítsd őket kókuszreszelékkel, durva sóval, mandulaszeletekkel vagy szárított málnával. Tedd őket vissza a hűtőbe, majd ha a csokoládé megkeményedett, tálald, vagy tedd át őket egy visszazárható edénybe.

Nagymama karácsonyi kalácsa

2 darabhoz

Hozzávalók:
• 1 kg sima liszt
• 300 g cukor
• vaj
• 1/2 l tej
• friss élesztő (42 g)
• 5 tojássárgája
• só
• vaníliás cukor
• mazsola
• mandula
• rum

Elkészítés:

Keleszd meg az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral. Amint buborékok kezdenek kialakulni a keverékben, add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd sima, tapadásmentes tésztává az egészet, és pihentesd kicsit. Ezután oszd két részre a tésztát, és fonj belőlük kalácsot (Youtube-videókból is meríthetsz ötleteket ehhez). Tiszta konyharuha alatt keleszd meg a két kalácsot, majd kend meg tojással és szórd meg mandulaszeletekkel és vaníliás cukorral őket.

190 fokra előmelegített sütőben kezdd el sütni őket. Amint kezdenek színesedni, vedd le a hőmérsékletet 150 fokra, és fejezd be így a sütést. Közben folyamatosan ellenőrizd a tésztát hústűvel vagy késsel. Miután nem ragad a tűre vagy késre már tészta, kész is a finomság.

A regisztrációval elfogadod oldalunk Adatkezelési szabályzatát.