Karácsony előtti kiárusítás: 20% és még nagyobb kedvezmények | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Vendégségben a Bonami: Pasztellszínekkel felfrissített belső tér

Tágas enteriőr, sok fénnyel és játékos részletekkel - így jellemezhető Klára otthona, aki az influencerekkel való együttműködésekkel foglalkozik a Bonaminál. Lakásában férjével és kis kedvencével, Haluskával él.

Pillants be az otthonába, ami nem fél a friss stílusoktól és színkombinációktól, és inspirálódj tippjeiből!

Helyszín
Prága

A lakás elrendezése
4+1

A lakás mérete
110 m²

Hány éve élsz itt és mennyi idő alatt rendezted be a lakást?

A családunk 20 éve él itt, a férjemmel most negyedik éve vagyunk itt. És hogy is mondjam - át kellett rendeznünk. (nevet) Rengeteg családi ereklye maradt, például egy régi perzsa szőnyeg, több Singer varrógép, különböző régiségek és rengeteg könyv. Szóval ki kellett találnunk, hogy milyen vintage darabokat tartsunk meg, hogy a belső tér stílusos legyen. És az utolsó simítások? Azt hiszem, ez egy véget nem érő folyamat, különösen, ha az ember a Bonaminál dolgozik. (nevet)

A magas mennyezet, a szárnyas ablakok és a parketta egyszerűen elsőrangúak. El sem tudom képzelni, hogy egy új épületben éljek.
Mivel győzött meg téged ez a hely?
Elhelyezkedése abszolút zseniális. Minden, amire szükségem van, itt van. Legyen szó jó ételekről, iskolákról vagy egy non-stop gyógyszertárról. Mivel kutyánk van, fontos a közelben lévő park is. Ráadásul imádom a 20-as és 30-as évekből származó házak építészetét. A magas mennyezetek, a szárnyas ablakok és a parketták egyszerűen elsőrangúak. El sem tudom képzelni, hogy új épületben éljek.

Az egyszerű formák és a tömörfa garantálja a kellemes belső teret.

A nyári hónapok beköszöntével itt az ideje az élénkebb kiegészítőknek is.

Hogyan jellemeznéd a lakást?

A modern, skandináv bútorok és klasszikus vintage darabok keverékeként jellemezném az otthonunkat, amelyek illeszkednek az 1930-as évekbeli funkcionalista, magas mennyezetű lakáshoz, amit imádtunk, amíg az energiaárak fel nem emelkedtek. (nevet)

Mi a legkedvesebb emléked az otthonodról?

Ez a gyerekkoromhoz kapcsolódik. Amikor a szüleimmel ideköltöztünk, mindenhol szőnyeg volt. De egy nap anyukám felszedte és lecsiszolta az alatta megbúvó parkettát. Emlékszem, milyen izgatott voltam, amikor hazajöttem a nyaralásról és egy vadonatúj szobám volt.

Mi tesz téged a legboldogabbá otthon?
Például a nemrégiben történt erkély átalakításunk és egy friss virágokkal teli, szép váza.

Az enteriőr a világos fára és a semleges színekre épül.

Van valami, ami minden költözéskor veled utazik?

A könyvek! Nemrég fedeztem fel, hogy van egy Harry Potter első kiadású könyvem, ami állítólag már ritkaságszámba megy.

Míg számomra a forma a fő követelmény, addig a férjemnél a funkció dominál.
Mi vezérelt az egyes darabok kiválasztásakor?

Bizonyos darabokhoz érzelmileg kötődöm, és képtelen vagyok elengedni őket, még akkor sem, ha a vintage nem mindig egyenlő a minőséggel. És míg számomra a forma a fő követelmény, addig a férjem számára a funkció dominál. Szóval állandóan arra törekszem, hogy mindkét tulajdonságot ötvözzem.

A játékosságot a nappaliba az ötletes virágcserepek viszik.

A kordbársony kanapé a kedvenc pihenőhely.

Bonami tippek a hangulatos nappalihoz

 • Ne csak a modern, skandináv bútorokra hagyatkozz, hanem használj olyan darabokat is, amelyekhez érzelmileg is kötődsz. Ez lehet egy bolhapiaci zsákmány, vagy a nagymamától örökölt asztal. Ez egy kis személyiséget kölcsönöz majd az enteriőrödnek.
 • A belső tér kialakításakor válassz olyan szín- és anyagpalettát, amely bézs vagy szürke árnyalatokból és tölgyfából áll, amely meleg hangulatot áraszt.
 • Ne feledkezz meg a textíliákról sem. Tekintettel a semleges alapra, engedd meg merészebb színeket a párnák esetében, hogy az évszakhoz vagy alkalomhoz illeszkedjenek.
 • A látvány érdekében rétegezz kontrasztos textúrákat: egyensúlyozd a kordbársony kanapé durvaságát egy puha kockás vagy bolyhos szőrmével.
 • Adj hozzá díszeket - egy vázát, néhány virágcserepet vagy szobrocskát. Ezeknél koncentrálj a bátrabb színekre vagy az újszerű formákra, hogy rájuk irányítsd a figyelmet.
 • Az álló- vagy asztali lámpák és gyertyák segítenek a romantikus hangulat megteremtésében.

A vintage varrógép Klára nagymamájáé volt.

A hangszóróval ellátott retro lemezjátszó stílusos zenesarkot alkot.

Átgondoltan vásárolsz vagy inkább a megérzéseidre hagyatkozol?

Régebben átgondoltan vásároltam. De most, mivel a Bonaminál dolgozom, ha egy darabon megakad a szemem, muszáj megszereznem, aztán pedig kitalálom, hova teszem.

Szeretek olyan tompa árnyalatokat és semleges színeket használni, mint például a bézs és a szürke.
Milyen színeket, textúrákat és anyagokat használsz szívesen és miért?

Szeretek olyan tompa árnyalatokat és semleges színeket használni, mint például a bézs és a szürke. Ez egy alap számomra, amit tavasszal pasztellszínű kiegészítőkkel párosítok, karácsonykor pedig piros és kockás mintákkal egészítek ki.

A lakótérhez tartozik egy étkező is.

Bonami tippek a hangulatos étkező kialakításához

 • Válassz egyszerű formájú, tömörfából készült bútorokat.
 • Adj hozzá egy szőnyeget. Ideális esetben a padlóval kontrasztos színben.
 • Az évszaknak vagy az alkalomnak megfelelően dobd fel az étkezőt asztalterítőkkel és székpárnákkal.
 • Díszítsd a falakat. Használj dekorációkat, például absztrakt képeket, virágos tapétákat vagy tegyél ki fényképeket, amelyek emlékeztetnek a családdal vagy barátokkal töltött különleges pillanatokra.
 • Lepd meg magad egy ezüst-, arany- vagy bronzszínű csillárral.
 • A tipikus étkészletek helyett válassz egy különlegeset! A szabálytalan formájú kézműves darabokra emlékeztető készletek eredetiséget kölcsönöznek az étkezőnek.
 • A hangulatos étkezőben ne feledkezz meg a gyertyatartókról sem, amelyek nélkül egyetlen romantikus vacsora sem lenne teljes.

A színek és anyagok kombinálása Klára lakásának belső terében.

A színek és anyagok kombinálása Klára lakásának belső terében.

Hogyan inspirálódsz?

A Pinterestet és az Instagramon található lakberendezési profilokat imádom végigpörgetni. Jelenleg a fürdőszobánkat újítjuk fel, és ebben a tekintetben nagy inspirációm Lucie Kocman az About Home és a Queens of Order című műsorokból.

Mi jut eszedbe, ha azt mondod, hogy "otthon"?

Család, biztonság, otthonosság és kényelem. Kivéve, amikor a lábaim remegnek, mert a kutyánk, Haluska hozzám bújik, és nincs szívem megzavarni a kényelmét. (nevet)

A lakásban hol töltöd legszívesebben az idődet és miért?

A Bobochic kanapén. Ultrakényelmes és nyilván jó helyen van, mert a legtöbben remekül tudnak rajta pihenni, néha még el is alszanak rajta. Pihenni rajta egy jó étellel és Haluskával, egyszerűen a legjobb dolog itthon!

A rózsaszín pasztell árnyalata romantikus jelleget kölcsönzött a hálószoba berendezésének.

Mi volt a legnagyobb kihívás?

Megszabadulni néhány örökölt régiségtől. Ezt a férjem oldotta meg, aki szerencsére néha bekeményít, és a forma és az érzelmek helyett a funkciót teszi első helyre.

Az otthon számomra egy olyan hely, ahol kapcsolatban vagyok a családommal. Ezért vannak vintage darabok is a lakásomban, például a nagymamám varrógépe vagy egy tükör.
Van kedvenced?

Az otthon számomra egy olyan hely, ahol kapcsolatban vagyok a családommal. Ezért vannak vintage darabok is a lakásomban, mint például a nagymamám varrógépe vagy egy tükör. Aztán az újabb darabok közül a Marshall hangszóró vagy a Teulat komód és egy könyvespolc a kedvencem.

A hálószobát takarók és díszpárnák teszik otthonossá.

A hálószobát takarók és díszpárnák teszik otthonossá.

A rusztikus váza, a betongyertya és a falnak támasztott képek kellemes hatást keltenek a szobában.

A rusztikus váza, a betongyertya és a falnak támasztott képek kellemes hatást keltenek a szobában.

Bonami tippek a hangulatos hálószoba kialakításához

 • Fektess be modern hálószoba bútorokba. Maradj az egyszerű formájú ágyaknál és komódoknál, amelyek nem követik a szezonális trendeket.
 • A rendezettség a kulcs. Gyakran tegyél rendet a szekrényben, és tartsd rendben a polcokat és fiókokat praktikus rendszerezőkkel.
 • Ne feledd, hogy a fa és a pasztellszínek kombinálásával harmonikus környezetet teremthetsz, ami elősegíti a minőségi alvást is.
 • A hálószobába nem kell sok dekoráció; festmények, fényképek vagy egy-egy szobor a komódon elegendő lesz.
 • A csillárok és asztali lámpák esetében részesítsd előnyben a lágy és meleg fényt.
 • A hangulatos hálószobában ne feledkezz meg egy szőnyegről vagy egy bolyhos szőrmedarabról se.
 • Lepd meg magad egy természetes anyagokból készült ágyneművel, és játssz a különböző rétegekkel és textúrákkal. Adj hozzá ágytakarókat és plédeket, hogy az ágyad rendezettebbnek tűnjön.

A Teulat komód eredeti designjával és olajszínű árnyalatával nyűgöz le.

Ha korlátlan költségvetésed lenne, mit szereznél be a lakásába?

Egy nagyméretű, Gazzda márkájú tömör tölgyfa étkezőasztalt és székeket, egy robotporszívót és egy stílusos Herman Miller irodai széket, mert ezt az ízléses darabot beszerezni egy igazi élmény.

Beruháznék egy kényelmes kanapéba, és spórolnék azokon a dolgokon, amiket én is el tudok készíteni.
Ezzel szemben, ha csak 300 000 forintod lenne a nappalid berendezésére, mibe fektetnél? Min spórolnál?

Beruháznék egy kényelmes kanapéba, és spórolnék azokon a dolgokon, amiket én is el tudok készíteni. Például dohányzóasztaltunkat raklapokból készítettük el.

Az egyszerű asztalnak és a minimalista kiegészítőknek köszönhetően a munkaterület szellősnek tűnik.

Az egyszerű asztalnak és a minimalista kiegészítőknek köszönhetően a munkaterület szellősnek tűnik.

Bonami tippek a hangulatos otthoni irodához

 • Hozz létre egy alap színpalettát semleges árnyalatokból, amelyekkel jól érzed magad, és nem zavarnak.
 • Gondolj az elegendő világításra. Helyezd az asztalt minél közelebb egy ablakhoz, és válassz egy asztali lámpát is, amelynek a dőlése állítható.
 • A gurulós irodai szék helyett próbálj ki inkább egy kényelmesebb széket. Meglátod, hogy a belső tér is elegánsabbnak fog tűnni.
 • Gondolj az iratok és dokumentumok tárolására szolgáló tárolóhelyekre is. Ha látható helyen fogod tárolni őket, válassz olyan rendezőt, amely nemcsak funkcionális, hanem mutatós is.
 • A könyvespolcot úgy helyezd el, hogy a hátad mögött legyen, amikor az íróasztalnál ülsz. Így nem csak az irataid vagy a könyveid lesznek kéznél, hanem az online meetingek alkalmával szép háttered is lesz.
 • A változatosságra kreatív dekorációkkal vagy irodaszerekkel törekedhetsz.

Néhány tárolókosár és egy tágas komód segít rendet tartani az előszobában.

A vendégszobában is van egy munkaterület.

Vannak tippjeid a lakás berendezésére kisállat gazdik számára?

Egy luxus kis hely kialakítása és egy állatorvos a sarkon. (nevet)

Mi nem hiányozhat az otthonodból?

A kutya szeretet, a kényelmes kanapé és a mosogatógép. (nevet)

Fordítva, mit nem szeretsz otthon és min változtatnál szívesen?

Egy csomó dolgot átrendeznék. A fürdőszobát és a konyhát fel kellene újítanunk. Azt is remélem, hogy megszabadulok a folyosón lévő vakolt faltól, ami az általános iskolai falakra emlékeztet.

A lakásban több hangulatos hely is van a kutyának.

A bársony huzatnak köszönhetően még egy átlagos kutyafekhely is luxusnak tűnik.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik hasonló lakással rendelkeznek?

Ha egy 1930-as évekbeli házba költözöl, nézd meg az ablakokat. Ha 80%-ban és nem 100%-ban nyílnak ki, akkor hajrá, mert az gyönyörű!

Hogy néz ki, amikor egy vendég érkezésére készülsz?

Összecsukjuk a kanapét, ami legtöbbször ki van nyitva, felfedezzük, hogy milyen nagy a nappalink, és kiporszívózzuk a rengeteg Haluska-szőrt. (nevet) A férjem általában a sós ételekről gondoskodik, én pedig megsütöm a kedvenc süteményemet.

További tippek Klárától, hogyan teheted otthonodat hangulatosabbá

 • Hozz létre egy alap színpalettát tompa és semleges színekből. Változtasd a színvilágot és a hangulatot textíliákkal és dekorációkkal.
 • Kombinálj új darabokat régi vagy saját készítésű darabokkal.
 • Ne félj a szőnyegtől akkor sem, ha van háziállatod. Válassz azonban rövidszálú darabot. És ne spórolj a porszívón.