1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Ajándéktippek a borok szerelmeseinek

Van borkedvelő a baráti társaságodban? Szuper, akkor nem kell azon aggódnod, hogy nem lesz mit venni neki a születésnapjára, névnapjára vagy karácsonyra. Íme néhány stílusos ajándékötlet, ami minden borbarátnak telitalálat!

Nagystílű ajándék vagy apróság?

Nagystílű ajándékot vagy egy kis apróságot keresel? Mindenekelőtt döntsd el, mennyi szeretnél költeni rá és legyél tisztában azzal is, milyen alkalomra vásárolsz. Egy sommelier-tanfolyam, egy borkostolóra szóló utalvány (akár szállással együtt) vagy egy csoportos látogatás egy borospincébe biztosan csodás ajándékok, de nem is a legolcsóbbak. Esetleg válassz valami kézzelfoghatóbb ajándékot, ami még sokáig boldoggá teszi szeretted.

Borospoharak

Egy elegáns és kiváló minőségű borospoharakból álló készlet minden borkedvelőt boldoggá fog tenni. Hiszen ha a bort a megfelelő pohárban szolgálják fel, még az íze is jobb!

Nehézséget okoz a bor felszolgálása, és nem szeretnéd elrontani? Meríts ihletet cikkünkből, amiben tanácsokat adunk arról, mely poharak alkalmasak fehér- és vörösborokhoz, valamint pezsgőkhöz.

Kisebb kiegészítők

A poharakon kívül még rengeteg apró kellékre van szükség a bor helyes felszolgálásához. A Bonaminál a következőket ezeket mind megtalálod:

- dugóhúzók és nyitók
Válogathatsz a klasszikus palacknyitók és a dizájnos darabok között, amik kicsit többe kerülnek, de nyitáskor nagyszerű látványt nyújtanak, és minőségi anyaguknak köszönhetően hosszú éveken át kitartanak.
- dugók
Akár a minimalista rozsdamentes acél, akár az aranylevél formájú, bohém stílusú termék barátod kedvence, egy dugóhúzó egy rendkívül praktikus kis tárgy, ami biztos örömet fog okozni neki.
- bortölcsérek
Szeretnéd elkerülni a borfoltokat az asztalterítőn? Szerezz be egy praktikus tölcsért, ami megakadályozza, hogy a cseppek lefolyjanak a palack külső oldalán.
- aerátorok
Egyszerűen öntsd a bort a levegőztetőn keresztül közvetlenül a pohárba, így fokozod annak ízét és aromáját, anélkül, hogy megvárnád, amíg a bor kellőképpen oxidálódik a dekantálóban.

Látványos tálalás

Dekantálók
Minden borkedvelő tudja, hogy ha a bort karafába vagy dekantálóba töltjük, amik megfelelő mennyiségű oxigénnel töltik meg a bort, és fokozzák annak ízét és aromáját. Ráadásul, ha dizájnos dekantálót szerzel be be, nemcsak a bor ízét, hanem annak esztétikai oldalát is élvezni fogod.

Hűtőtartályok
A meleg pezsgő vagy fehérbor nem élvezet. Ezért egy borhűtő nemcsak a forró napokon lesz nagyszerű kütyü, amikor nehéz optimális hőmérsékleten tartani az italt. A tárolók különböző méretekben, formákban és anyagokban kaphatók. Csak rajtad múlik, melyik illik hozzád a legjobban.

Bortartó állványok
Amennyiben úgy érzed, hogy jól meg tudod ítélni az ajándékozandó személy stílusát, szerezz neki egy bortartót. Csupán döntsd el előre, hogy mi fog jobban illeni hozzá - minimalista vagy rusztikus stílus? Egy asztallapos megoldás vagy egy szekrény méretű borállvány?