Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

DIY: Két egyszerű kültéri világítás ötlet szúnyogirtó olajokkal

A nyár az az évszak, amikor szívesen töltjük az időt a szabadban, a kertben vagy a teraszon. Nincs is jobb egy baráti összejövetelnél, amihez grillezés és finom italok társulnak! Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretik saját alkotásaikkal feldobni a külteret, akkor biztosan tetszeni fog az ötletünk! Készíts egyszerű lámpásokat olyan kellékekből, amelyek általában mindenki otthonában megtalálhatóak. A lámpások fénye és a gyertyák nem csak nyáron teremtenek kellemes hangulatot.

Készíts két varázslatos dekorációt a teraszra

Készíts két varázslatos dekorációt a teraszra

DIY lámpás

A lámpás elkészítéséhez szükséged lesz:
• drót,
befőttesüveg,
• hajdina,
teamécses,
• madzag,
• virágok.

Hogyan csináld
1. Tekerd körbe kétszer a drótot az üveg nyakán, de mielőtt meghúznád, húzz át rajta egy másik drótot a felakasztáshoz. Döntsd el, milyen hosszú legyen a drót, rögzítsd a két ellentétes oldalon, majd húzd meg erősen a körbefutó drótot. A lámpást ezután már fel is lehet akasztani.
2. Töltsd meg az üveget hajdinával. Természetesen használhatsz mást is, például homokot, színes kavicsokat, rizst, borsót, lencsét stb.
3. Tegyél bele egy teamécsest. Köss egy zsinórt az üveg széle köré, és tűzz alá néhány virágot.

Tipp: A lámpást felakaszthatod, de egyszerűen az asztalra is teheted. Ha szeretnél, több ilyen lámpást is készíthetsz - minél több a fény, annál jobb!

Az olajokkal teli tál elriasztja a szúnyogokat

Az olajokkal teli tál elriasztja a szúnyogokat

Illóolajokkal teli tál a szúnyogok ellen

A szúnyogok nagyon kellemetlenné tehetik a szabadban való üldögélést. Elrisztásukra biztos, hogy már Te is kipróbáltál néhány módszert. Íme egy újabb tipp számodra.

Amire szükséged lesz:
• egy megfelelő, vízzel teli tál,
• illóolajok /leginkább lime, levendula, citrom, narancs,
• rozmaring vagy levendula ágacskák,
• citrom/lime szeletek,
• úszógyertyák.

A folyamat egyszerű:
1. Önts vizet egy tálba, adj hozzá 20-30 csepp illóolajat. A mennyiséget a tál méretének megfelelően válaszd ki. Különböző típusokat is kombinálhatsz.
2. Adj hozzá néhány szál rozmaringot, citromszeleteket és úszógyertyákat. És már kész is!

Teljesen szúnyogmentes estéket nem tudunk garantálni, de biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen dekoráció mellett kevesebb lesz belőlük. És az észbontó illat is garantált.