Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Legszélesebb kínálat a még szebb otthonért.
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Édesítsd meg a teraszozást: 3 gyümölcsös pohárkrém recept

Barbora Říhová · 2021. június 2.

Te is imádod, amikor délután végre kiülhetsz a kertbe a családoddal vagy barátaiddal egy finom kávéval a kezedben? Ha szeretnéd megédesíteni az élményt, próbáld ki egyszerű és nagyszerű gyümölcsös pohárdesszertjeinket!

Epres pohárdesszert tojáskrémmel

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 500 ml tej

• 1 vaníliapuding (por) vagy 40 g keményítő

• 1/2 vaníliarúd

• 3 tojássárgája

• 50 g nádcukor



• 200 ml tejföl (min. 15%-os)

• 500 g eper

• 60 g keksz

• Gyümölcsök a díszítéshez



Elkészítés:


1. A krémalapot előző este vagy legalább a tálalás előtt 4 órával előkészítjük.

2. Egy edénybe tejet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a pudingport (vagy a keményítőt és a vaníliarúdmagot) és a tojássárgáját.

3. Habverővel alaposan összekeverjük és kicsit felmelegítjük.

4. Folyamatosan keverjük, amíg a krém sűrűsödni nem kezd.

5. Amikor már eléggé besűrűsödött, levesszük a főzőlapról és fóliával letakarjuk.

6. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük. A hideg krémbe belekeverjük a tejfölt.

7. Apróra vágjuk az epret és összekeverjük a nádcukorral.

8. A poharakat megtöltjük eperrel, a krémmel és a keksszel.

9. Végül még teszünk rá krémet, friss gyümölcsökkel díszítjük. Hidegen tálaljuk.

Almás, karamellás pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 5 nagyobb alma

• 2-3 evőkanál víz

• 250 g zsíros túró

• 
200 g tejföl

• cukor és fahéj ízlés szerint

• 100 g karamellás (vagy vajas) keksz

Díszíthetsz mézes granolával, friss almával vagy karamell mázzal is.

Elkészítés:

1. Az almákat kis darabokra vágjuk és egy edényben cukorban és fahéjban puhára áztatjuk.

2. Elkészítés előtt hűtjük az allmákat, de még meleg állapotban tesszük bele őket a pohárba és még párolás közben hozzáadjuk hozzá a citromlevet.

3. 

A túrót összekeverjük a tejszínnel és a cukorral.

4. A főtt almát, a zúzott a morzsolt kekszet (és még egy evőkanál granolát is) és a krémet a poharakba töltjük.

5. A főtt almát, a zúzott a morzsolt kekszet (és még egy evőkanál granolát is) és a krémet a poharakba töltjük.

6. Almával, karamellás keksszel díszítjük a poharunkat, megszórjuk ropogós granolával és sós karamellával.

Tipp: Tegyél félre néhány almát! Edényben tarva jó ideig ki fognak tartani.

Cseresznyés-mandulás pohárkrém fagylalttal

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 16 habcsók

• 16 amaretti keksz

• 250 ml tejszínhab, legalább 30%-os

• 4 gombóc meggyfagylalt


• 200 ml amarettóban vagy klasszikus kompótban pácolt meggy (ebben az esetben még lehet amaretto, cseresznye stb.)

• Reszelt csokoládé díszítéshez



Elkészítés:


1. Használhatunk bolti habcsókot de el is készíthetjük 1 tojásfehérjéből.

2. A tojásfehérjét 50 g cukorral felverjük és 100 fokon szárítjuk.

3. A tejszínt felverjük. Minden pohárhoz félreteszünk egy habcsókot és egy amaretti kekszet, a többit morzsoljuk és a poharakba töltjük.

4. A szétmorzsolt kekszre helyezünk egy kanál meggyet és a tejszínhabot.

5. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadunk egy gombóc fagyit, meggyel, habcsókkal, kekszekkel és csokoládéval díszítjük.

Barbora Říhová nyári receptjeit megtalálod a rebarboraskitchen.cz blogon!