Skandináv stílusú otthon akár 20% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hangulatos étkező a minimalizmus jegyében Lída és Saša Rašilov otthonában

Látogass el velünk egy színészcsalád minimalista, mégis hangulatos otthonába! Most megtudhatod, sikerült-e Tereza Stubley tervezőnek megvalósítani a házaspár elképzeléseit és kívánságát, miszerint egy funkcionális, egyben cozy belső teret szeretnének!

Nem szokványos, nyitott tér

Az előszobát alakították át, ami rendhagyóan kapcsolódik az étkezőhöz és a konyhához. Amint belépsz a házba, máris a tettek kellős közepén találod magad.

A belső teret 3 funkcionális zónára osztották: egy minimalista előszobára, egy társalgóra a pihenéshez és az étkezőre.

A belső tér az átalakítás előtt és után:

"Azt akartuk, hogy a tér megtartsa minimalista karakterét és semleges színpalettáját, akárcsak a házunk többi része. Ezt elsősorban azért szerettük volna, mert a munkánknak köszönhetően egész nap pörgés vesz minket körbe, így nem csoda, hogy Lídával este egy olyan környezetben szeretnénk megpihenni, ami (vizuálisan) nem zavaró és nyugalmat áraszt.

Nos, ez sikerült is - a szoba letisztult és modern lett, ugyanakkor otthonos is. Imádjuk a skandináv stílust, amit az indusztriális elemek tesznek igazán különlegessé."

Tereza Stubley designer elképzelése

"A tervezés során azokat a már felhasznált anyagokat és színeket vettem alapul, amik már megtalálhatóak voltak a belső térben. Érdekes elem a bejárati ajtóval szomszédos, fekete fugával ellátott üvegtégla. A térben a hideg, semleges tónusok játsszák a főszerepet, igyekeztem ezt továbbfejleszteni és nem megriadni tőle.

Mivel ez egy átalakítás, tiszteletben tartottam a jelenlegi stílust és koncepciót, ami szintén nagyon közel áll hozzám. A színek terén minimalista vagyok és mindig ragaszkodom a semleges alaphoz."

Minimalista étkező játékos elemekkel

"Szükségünk volt egy nagy asztalra. Egy fából készült darabon gondolkodtunk, de végül ez a fekete-fehér minimalista szépség nyert. Letisztult stílusa miatt könnyedén kombinálhattuk egyedi formájú székekkel.

Szürke és fehér étkezőszékeket választottunk, amik jól passzolnak az asztalhoz."

Egy hely, ahol ellazulhatsz

Mivel a szoba viszonylag nagy méretű, a bejárattal szemközti oldal ideális volt a nappali berendezésére.

A belső teret a hideg színek uralják, így Tereza különböző anyagokkal igyekezett melegebbé varázsolni a helyiséget. A hétköznapi vonalnál maradt, így próbált változatosságot csempészni a monokróm térbe.

Együttműködés a tervezővel

S: "Meglepődtünk, hogy Tereza milyen gyorsan megértette az elképzeléseinket, amiket meg is valósított. Szinte észrevétlenül jöttünk rá, hogy Lídával minden egyes javaslattal egyetértettünk. Tereza tökéletesen megvalósította az álmainkat."

L: "Egy szakember tanácsai felbecsülhetetlenek egy otthon berendezése során. Tereza több olyan elemet használt, amikről biztosan nem gondoltam volna, hogy működni fognak. Például a visszafogott rózsaszín elemek lágyították a teret, de nem törték meg a minimalista stílust."

Ismerd meg a tervezőt:

Időtlenség, nyugodt légkör és letisztult vonalak. Inkább a minimalista stílust kedveli, ezért a monokróm sémát részesíti előnyben. Semleges színeket és természetes anyagokat használ, amiknek köszönhetően a szoba harmonikus és kiegyensúlyozott lesz.

Minden szobában látja a kihívást és a lehetőséget, ugyanakkor élvezi látni, hogyan válik egy lakás otthonná. Stílusa időtlen, természetes színekkel és anyagokkal tarkítva. Esztétikus és átfogó megoldásra törekszik, az ügyfelek kívánságaira különösen figyel. Célja, hogy az ügyfelek sok év múlva is szívesen térjenek haza.


Tereza Stubley