Karácsony előtti kiárusítás: 20% és még nagyobb kedvezmények | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Egy hálószoba átalakítása bohém stílusban

Ki mondta, hogy nem lehet a nappalit, az étkezős konyhát és a hálószobát egy helyiségben elhelyezni? Még egy ilyen kihívással is meg lehet birkózni!

Tudj meg róla többet Nikol Moravcová influencer és moderátor atipikus lakásában lévő hálószobájának átalakításából. A makeover Veronika Gajdošová tervező közreműködésével történt.

Jól összeillettünk a tervezővel. Hasonló ízlése van, és ez megkönnyítette a tervezési folyamatot. Megerősítettük közös elképzeléseinket, és együtt jutottunk el az eredményhez. Nagyon jó érzés, hogy visszajelzést kaptunk a szakembertől, és biztosak lehettünk abban, hogy ez volt a lehető legjobb megoldás.

Nikol Moravcová, moderátor és influencer

A hálószoba vizuális terve

A hálószoba vizuális terve

Veronika Gajdošová: A kihívást a nyílt tér kijelölése jelentette

Pár hónappal ezelőtt Nikol úgy döntött, hogy a hálószobáját gyerekszobává alakítja át lánya számára. Így a két felnőtt számára kialakított alvóhelyet át kellett költöztetnie a nappaliba és a konyhába.

Ezért Veronika Gajdošová tervezőhöz fordult, hogy a nyitott térben egy teljes és stílusos alvóhelyet alakítson ki.

Hogyan oldotta meg a több funkcionális zóna szétválasztását, és hogyan sikerült összekötnie a hálószobát a belső tér többi részével? Erre válaszol Veronika Gajdošová tervező az alábbi interjúban.Milyen stílust választottál Nikol Moravcovával a belső térbe és miért?

Bohém stílust választottunk, amely illeszkedik a belső tér meglévő elemeihez. A stílust, amely elég hangsúlyos volt Nikol terveiben, fém elemekkel és fa dekorációkkal egészítettük ki. Ez a kombináció az egész teret egységesebbé és hangulatosabbá tette.

Hogyan befolyásolta a hálószoba elrendezése - beleértve a nappalit és a konyhát is - a tervezést?

Nikolnál egy meglehetősen atipikus nyitott térrel dolgoztunk, ahol több funkció is összefonódik. Ezért több zónára osztottuk a teret, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amit az elrendezés lehetővé tesz. Az alváshoz szükséges tér azonban kisebb volt, így minden szükséges elemnek helyet kellett biztosítanunk. Ennek ellenére a tervezési folyamat nagyon kellemes volt.

Hálószoba az átalakítás előtt
Hálószoba az átalakítás után
Mi alapján választottad ki a belső tér szín- és anyagpalettáját?

A tervezés során meglehetősen visszafogott színpalettához tartottam magam, hogy valóban egy olyan teret hozzak létre, amelyben lehet pihenni és kikapcsolódni. A lágy árnyalatokat kiegészíti a fa dekor, amely melegséget kölcsönöz a belső térnek.

Főként természetes anyagokat használtunk, mint például a fa és a len, amiket fémes elemekkel gazdagítottunk. Ez a halhatatlan kombináció finomította a zsúfolt teret, és kontrasztot és mélységet adott hozzá.

Mi volt az irányadó a kisebb kiegészítők és a dekoráció kiválasztásánál?

A dekorációknál ugyanazt az elvet követtem, mint a bútoroknál, de a merész színek tekintetében nagyobb szabadságot adtam. Elsősorban a teraszon volt az a célom, hogy kiemeljem a nyári hónapok energiáját. A meghatározók ezért a földszínek voltak, amelyek egyszerűen hozzátartoznak a bohém stílushoz.

Moodboard a tervezett belső térről.

Moodboard a tervezett belső térről.

A lakótér alaprajza.

A lakótér alaprajza.

Hogyan sikerült elválasztani az alvóhelyiséget a többi laktértől?

A nappali és az éjszakai zóna részleges elválasztásához egy paravánt építettünk be, amelyet különböző függőelemekkel lehet díszíteni.

Volt-e a térben egy egyértelműen előre meghatározott elem, amelyet az egész tér kialakításához használtatok?

Nikol és Karel a hálószobába fadekoros paneleket választott. Bizonyos értelemben alárendeltük nekik az egész designt, ugyanakkor arra is használtuk őket, hogy az egész teret komfortosabbá tegyük. Ennek eredményeként a belső tér nem tűnik olyan hidegnek, mint a fehér falakkal.

Mi inspirált még a tervezés során?

Nikol és Karel, valamint az életmódjuk. A tervezés során az volt az elsődleges szempontom, hogy jó életük legyen, és hogy a tervezésnek értelme legyen a számukra. Ezért azt akartam, hogy az otthonuk olyan helyekre emlékeztesse őket, ahol szeretnek időt tölteni és jól érzik magukat.

Nikol és Karel szabott neked valamilyen határt, amihez tartanod kellett magad, vagy szabad kezet kaptál?

Meg kell mondanom, Nikol és Karel nagyszerűek voltak, és az egész együttműködés nagyon kellemes volt. Előálltak néhány ötlettel a térrel kapcsolatban, ugyanakkor nyitottak voltak minden új és hasznos ötletre, amiért nagyon hálás vagyok.

Beépítettél olyan belsőépítészeti trükköket, amelyek megkönnyítik a tulajdonosok életét és egyszerre teszik funkcionálisabbá és stílusosabbá a lakást?

A legnagyobb hack ebben a belső térben szerintem a nyílt tér vizuális rendetlenség nélküli zónázása. Mindennek megvan a helye, és a zónák harmonikus kapcsolatban állnak egymással.

Volt olyan probléma a tervezés vagy a kivitelezés során, amit kreatívan kellett kezelni?

Azt hiszem, hogy gond nélkül megoldottuk. De a nagy kihívást egyértelműen az elrendezés jelentette, amire a legtöbb időt fordítottuk.