20% kedvezmény 80 000 Ft feletti vásárláskor a MINUSZ20 kóddal → *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

20% kedvezmény 80 000 Ft feletti vásárláskor a MINUSZ20 kóddal → *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan rendezzünk be egy kicsi és szűk előszobát?

Az előszoba otthonunk kapuja. Általában kis helyen található, ezért ennek a helyiségnek funkcionálisnak, egyben hangulatosnak kell lennie. Íme néhány tipp, hogyan rendezzünk be egy kicsi és keskeny előszobát úgy, hogy ne legyen túl szűk vagy személytelen.

Amikor egy kicsi vagy keskeny előszobát rendezel be , elsősorban arra gondolj, hogyan tudnád a lehető legtöbbet kihozni a térből úgy, hogy nem lesz túlzsúfolt. A lakás kijáratának mindig könnyen elérhetőnek kell lennie.
5 tipp egy kis előszobához
  • A nagy, masszív szekrényeket cseréld le kisebb komódokra és egészítsd ki világos dekorációkkal
  • A díszekhez válassz semleges és meleg színeket világosabb tónusban.
  • Szerelj fogasokat a falba!
  • A tükrök és lábakon álló bútorok használatával vizuálisan szélesítheted az előszobát.
  • A helyiséget világítsd meg a mennyezetbe és a padló mentén beépített spotlámpákkal
.

Bútor egy kis előszobába

Ne helyezz nagy, erős szekrényeket egy kicsi, keskeny előszobába. Kicsinyíti a helyiséget, és a szoba szűkösnek fog tűnni. Ehelyett válassz inkább egy kisebb fa komódot fehér vagy világos színben. Szintén sok helyet spórolhatsz, ha néhány stílusos akasztót választasz a sok helyet foglaló fogasok helyett.

A nyitott polcok szintén praktikusak. Nem foglalnak sok helyet, de egyben tárolóként is szolgálnak. A polcokat igyekezz minél közelebb szerelni a mennyezethez.

Hogyan fessük ki a folyosót?

Búcsúzz el a sötét színektől, amik még kisebbé teszik az előszobát. Egy kis és keskeny előszobába válassz semleges és meleg színeket világosabb tónusban. A bézs, a világoszöld vagy a kék mindig jó választás. A világos betoncsempézés szintén az utóbbi évek trendje. A még jobb hatás érdekében csak az egyik falat fesd le, a többit pedig hagyd tisztán fehérnek. Az előszobába a legmegfelelőbb a mosható festék.

Tipp: Így nagyobbítsd vizuálisan a folyosót

Egyszerű trükkökkel vizuálisan megnövelhetsz egy kis folyosót. Az élénk színek mellett a tükröket is bevetheted. Amennyiben a falra vékony tükröt választasz, az nem foglalja el a helyet, ugyanakkor nagyobbnak és világosabbnak tűnhet tőle a tér. Valójában egy kétszer nagyobb szoba benyomását kelti. Egy másik trükk, ha lábakon álló bútorokat vásárolsz, ugyanis azok szellősebbé teszik a szobát.

A megfelelő világítás az egyik elsődleges szempont

A lakóházak kis folyosói általában sötétek, mert nincsenek ablakok. Ezért nagyon fontos a megfelelő lámpa kiválasztása. Kerüld a nem praktikus lámpákat vagy csillárokat, amik csak elrontják a szellősség érzését. Másrészt nem hibázhatsz, ha a mennyezetbe vagy akár a padló mentén beépített LED-es lámpákat választasz. Az érzékelővel ellátott előszobai lámpa is praktikus megoldás.

Padlóburkolat az előszobába

A karbantartás szempontjait szem előtt tartva válassz padlót! Ugyanis ez az a hely, ahol a padlót a sárból és hóból származó piszkos cipők legnagyobb támadása éri. Például egy nagy formátumú, minimális fugákkal rendelkező csempe ideális a könnyebb tisztítás érdekében, akárcsak a vinil padló. Ha parketta vagy fapadló van a lakásban, válassz jó minőségű lakkot hozzá. Egy kis előszobába a legjobb színválasztás a világos és semleges árnyalatok, például a krém, a szürke vagy a barna. A sötét árnyalatoktól egy kis előszoba visszafogottnak és vizuálisan kisebbnek tűnhet.

Ne feledkezz meg az egyedi lábtörlőről vagy szőnyegről sem!