Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Meghosszabbítva →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

6 tipp a gardrób átrendezéséhez

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

A ruhatárad roppant zsúfolt, mégis gyakran érzed azt, hogy nincs egy göncöd sem, amit felvehetnél? Ugyanazt a néhány darabot hordod felváltva? Akkor itt az ideje, hogy átrendezd a gardróbod. Tippeket adunk hozzá, hogyan érdemes.

Megmutatjuk, milyen kiegészítőket szerezz be, hogy a legtöbbet hozd ki a ruhásszekrényedből, hogy hogyan rendezheted el sokkal hatékonyabban a ruhákat, és milyen rendszerezők teszik átláthatóvá a gardróbod.

Oszd fel kategóriákra a polcokat

Oszd fel a szekrény egyes polcait kategóriákra, például pólók, pulóverek vagy nadrágok szerint. Majd ezeket csoportosítsd alkategóriák szerint különféle rendszerezők segítségével. Például a póló kategóriát feloszthatod topokra, rövid és hosszú ujjú pólókra. A nadrágokon belül pedig lehet farmer, ünnepi nadrág és melegítőnadrág kategória.

Tedd szemmagasságba a leggyakrabban használt ruháid. A kevésbé szükséges darabok lehetnek az alsóbb polcokon.

Így tárold a szezonális ruhákat

Szezonális ruhák akadályozzák szekrényed átláthatóságát? Csinálj helyet azoknak a daraboknak, amiket az aktuális szezonban használsz, a többit pedig tárold olyan ruhatárolókban, amelyek könnyen elférnek az ágy alatt. Nincs hely az ágy alatt? Használj vákuumzsákokat. A ruhák „összelapításával” kevesebb helyet foglalnak majd a szekrényben, vagy a padlásra és a pincébe áthelyezheted őket anélkül, hogy bármiféle bajuk esne.

Kivételt képeznek a gyapjúból és más természetes szálakból készült kabátok. Az összelapítás és a szívás ereje károsíthatja az alakjukat. Tárolásukkap kapcsolatban olvasd el a következő fejezetet.

Így rendezd el a ruhákat

A ruhákat összehajtva és élükre állítva tedd a fiókokba. Így jobban átláthatod az összes darabot, és ha kiveszel egy ruhát, nem dől szét az egész kupac. A polcok és fiókrendszerezők szintén nagyon praktikusak, mivel lehetővé teszik a ruhák átlátható elrendezését. Még pöpecebben rendszerezhetsz a polcokhoz kapható fém elválasztókkal, amik helyet biztosítanak a pólóknak, pulóvereknek, törölközőknek és ágyneműknek.

Praktikus gyerekholmi tárolás

A gyerekek ruháit típustól függően különböző tárolódobozokban tárolhatod. Az egyik dobozba teheted például élükre állítva az összehajtott pólókat, a nadrágokat pedig egy másikba. Ha minden dobozra ragasztasz címkét, a gyerekek önállóan is könnyen megtalálhatják, amire szükségük van.

Fehérneműk rendszerezése

Javasoljuk, hogy a komódban lévő fehérneműket polcokra, rendszerezőkbe vagy dobozokba tedd. Így könnyen elkülönítheted a mindennapi viseletre szánt darabokat a különleges alkalmakra szánt fehérneműktől.

Érzékeny anyagból készült ruhák tárolása

A gyapjú, a kasmír, a csipke és a selyem sajnos a molyok számára is vonzó anyag. Ezért rejtsd az ilyen anyagból készül ruhákat ruhahuzatokba, amelyek megvédik őket és a hordozásukat is megkönnyítik. Ezek a huzatok extra tartósak, és megvédik kedvenc ruhadarabjaidat a kártevőktől, a portól, a nedvességtől és a szagoktól. A gyapjú kabátoknak pedig összehajtva, selyempapírral letakarva, egy átlátszó fedelű műanyag tárolóban is kiváló helyük lesz.