Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Így alakítsd ki kertedben a nyugalom szigetét

Sokakban még élénken él az emlék arról, ahogy önfeledten élvezik a nyarakat a nagymama kertjében. Manapság egy kert többféle funkciót is betölthet, a saját virágok és zöldségek termesztésétől kezdve egészen addig a helyig, ahol esténként megpihenhetsz, békésen iszogathatsz egy pohár bort a szeretteiddel és kikapcsolódhatsz a hosszú munkanapok után.

Līga Nakts (@liganakts)kertrajongó megosztotta velünk a kerttervezéssel kapcsolatos tippjeit. Idén egy gyönyörű pihenőhelyet alakított ki a kert közepén. Inspirálódj Līga által, és tudd meg, milyen dolgokat kell figyelembe venni a kerti oázis kialakításakor!

Mire érdemes figyelni az oázis kialakításakor?

A kerti pihenő oázis kialakításakor vedd figyelembe a kert naphoz viszonyított helyzetét és a nagyméretű növényeket, amik gyakran túlnőnek a virágágyás méretén. Javaslom, hogy ültess néhány illatos növényt, például borsót, rozmaringot, liliomot vagy mentát a közelbe.

Mi alapján választottad ki a kerti bútorokat?

Szerettem volna, ha a bútorok passzolnak az otthonom stílusához, mert a kertet a ház egyik szobájának tekintem. Azt is szerettem volna, hogy a bútorok a térnek megfelelő méretűek legyenek átlátszó lábakkal, hogy ne akadályozzák túlságosan a virágágyások látványát, és jól nézzenek ki a kertben.

Mi az a három dolog, ami nélkül nem tudod elképzelni a kertet?

Ha magukat a növényeket nem számítjuk...

  1. Egy fényképezőgép, mert minden új virágot szeretek megörökíteni.
  2. Kesztyű, mert nem szeretek puszta kézzel gyomlálni.
  3. Egy metszőolló a rózsák metszéséhez és virágszedéshez.

Melyik a kedvenc helyed a kertben?

Egyértelműen a középen lévő új bútorszett, mert onnan rálátni az összes magasított virágágyásra, jól rásüt a nap és elképesztően kényelmes!

A kert lényege az is, hogy pihenjünk és élvezzük a gyümölcsöket és a virágokat :)

Még több inspiráció