Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így illeszd be a kordbársony kanapét a nappaliba

A kordbársony nadrággal ellentétben a kordbársony kanapé napjainkban rendkívül népszerű, amin nem is csodálkozunk. Puha tapintású anyaga, jellegzetes, csíkos textúrája igazi különlegesség. És hogy mihez kezdj vele a belső térben? Megmutatjuk!

Minimalista stílus

A kordbársony tökéletesen illik a minimalista stílushoz. Válassz egyszerű formákat és a természetes anyagokat! Kerüld a túl dekoratív és hivalkodó viseletet. A masszív nappali falak helyett rendezd be a nappalit minimalista bútorokkal és dekorációkkal, például egy egyszerű, keskeny komóddal vagy egy fém oldalsó asztallal.

Tegyél néhány absztrakt festményt a kordbársony kanapé fölé is. Ahhoz, hogy a minimalista nappali ne tűnjön sterilnek, díszítsd egyszerű szőnyeggel, párnákkal és takarókkal.

Helyezd indusztriális környezetbe

A 19. században a kordbársony a gyári munkások szimbóluma volt, akik hihetetlen tartóssága miatt szerették az anyagot. A kontrasztok miatt kiválóan fog működni.

Egy ilyen kanapé „lágyítja” az ipari stílusú kiegészítőket. A létrejövő kellemes indusztriális tér jól illik egy tetőtéri, és egy panellakás nappalijába is.

Tipp! A kanapé legyen fekete, szürke vagy barna. Fekete fém- és fabútorokkal, beton asztalokkal és dekorációkkal, bőr- vagy juta szőnyegekkel kiválóan kombinálható.

Művészi hangulatban

Neked is tetszenek a színes, szokatlan kontrasztokkal rendelkező, műalkotásokkal teli belső terek? Akkor rendezd be a nappalit eklektikus stílusban!

A középpontban természetesen a kordbársony kanapé áll, amiből a színek, anyagok és textúrák korlátlan kombinációja születik meg. Felejtsd el a szolid árnyalatokat, a színeknek élniük kell!

Tipp! A kanapé köré rattan bútorokat, kötött függő virágtartókat (makramé), színes szőnyeget és ötletes képeket, dekorációkat is tehetsz.

Hagyd ragyogni!

Használd ki a kanapé csíkjainak köszönhető elegáns, bársonyosan puha ragyogást, és rendezd be fényűző glamour stílusban a nappalit!

A színválasztékban a púderrózsaszín, világoskék, krémfehér, szürke és türkiz színek szerepelnek, de nem kötelező ezekhez ragaszkodni. A kanapé mellé például más színű kordbársony puffot is tehetsz.

Tipp! A még jobb hatás érdekében csillogó tükrökkel és lámpákkal, szőrmékkel, geometriai- és állatmintákkal, fémhatású asztallal és szekrénnyel is kiegészítheted a szobát.