Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Legszélesebb kínálat a még szebb otthonért.
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Így illeszd be a kordbársony kanapét a nappaliba

A kordbársony nadrággal ellentétben a kordbársony kanapé napjainkban rendkívül népszerű, amin nem is csodálkozunk. Puha tapintású anyaga, jellegzetes, csíkos textúrája igazi különlegesség. És hogy mihez kezdj vele a belső térben? Megmutatjuk!

Csinálj belőle retro sztárt!

A kordbársony jól illik az ún. Mid century modern stílusba, ami a 70-es évek retro stílusára hasonlít. A kanapé mellé helyezz egy keskeny komódot vagy egy kúp alakú lábakkal rendelkező fotelt.

A stílust tovább hangsúlyozzák a szobanövények, amiket tegyél függő- vagy állókaspókba.

Tipp

A kanapé színét illetően a tipikus retro színek jönnek számításba. Például a meleg piros, a mustársárga, az avokádózöld, a barna és a rózsaszín.

Művészi hangulatban

Neked is tetszenek a színes, szokatlan kontrasztokkal rendelkező, műalkotásokkal teli belső terek? Akkor rendezd be a nappalit eklektikus stílusban!

A középpontban természetesen a kordbársony kanapé áll, amiből a színek, anyagok és textúrák korlátlan kombinációja születik meg. Felejtsd el a szolid árnyalatokat, a színeknek élniük kell!

Tipp

A kanapé köré rattan bútorokat, kötött függő virágtartókat (makramé), színes szőnyeget és ötletes képeket, dekorációkat is tehetsz.

Helyezd indusztriális környezetbe

A 19. században a kordbársony a gyári munkások szimbóluma volt, akik hihetetlen tartóssága miatt szerették az anyagot. A kontrasztok miatt kiválóan fog működni.

Egy ilyen kanapé „lágyítja” az ipari stílusú kiegészítőket. A létrejövő kellemes indusztriális tér jól illik egy tetőtéri, és egy panellakás nappalijába is.

Tipp

A kanapé legyen fekete, szürke vagy barna. Fekete fém- és fabútorokkal, beton asztalokkal és dekorációkkal, bőr- vagy juta szőnyegekkel kiválóan kombinálható.

Tipp

A még jobb hatás érdekében csillogó tükrökkel és lámpákkal, szőrmékkel, geometriai- és állatmintákkal, fémhatású asztallal és szekrénnyel is kiegészítheted a szobát.