Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így készítsd fel otthonod (nem csak) szilveszterre

Legyen szó akár egy igazi ereszd el a hajam buliról, akár egy szolidabb baráti összejövetelről, tippjeink segítségével most megtudhatod, hogy milyen kiegészítők és dekorációk segítenek az egyedi hangulat megteremtésében.

Nem kérdés, hogy az első benyomás nagyon fontos. Tedd rendbe az előszobát, és gondoskodj róla, hogy legyen elég hely a vendégek cipőinek és elég szabad vállfa a kabátoknak. Nem nézne ki túl jól, ha az összes kabát egy kupacban heverne valamelyik széken.

Ha az idő nagy részében a nappaliban lesztek, akkor fontos, hogy legyen elég tárolóhely a poharak és a csészék számára. Így kisebb a pohárdöntögetős balesetekre, és így a vörösbor foltos szőnyegre az esély.

A központi asztal mellett szerezz be néhány kisebb tárolóasztalt, amikhez könnyen hozzáférnek azok is, akik a széleken ülnek.

Szervezd meg ügyesen a partit! Pakolj el minden felesleges dolgot a konyhapultról, hogy legyen hely a főzéshez illetve a vendégek által készített nasiknak.

A hűtőszekrényt is tedd rendbe a vendégeskedés előtt, szabadítsd fel a lehető legtöbb helyet benne. A kukát ürítsd ki, hogy ne a parti közben kelljen foglalkozni ezzel.

Egyetlen buli sem az igazi jóféle falatok nélkül. De ki szeretne egy fél napot a konyhában tölteni? Ha te sem, akkor felejtsd el a bonyolult recepteket!

Gyakran az egyszerűség aratja a legnagyobb sikert. Emeld ki a letisztult ételek szépségét stílusos tálakkal, és tányérokkal. Ha designos darabokat választasz, akkor csodaszép lesz a tálalás anélkül, hogy túl sok időt szánnál rá.

A kellemes zenei aláfestés csodákat tesz a hangulattal. Készíts el előre egy szuper lejátszási listát, sőt ideális esetben kettőt is: az egyik legyen lassabb számokkal tele, a másik pedig kicsit pörgősebb.

A hangok mellett az illatok is sokat dobnak a bulin, ezért jó, ha gyújtasz egy minőségi illatgyertyát.

Ha szeretnéd, hogy a vendégeid sokáig emlékezzenek a partidra, akkor fókuszálj az italokra. Szerezz be gyönyörű poharakat, környezetbarát szívószálat, és a poharakat díszítsd egy-egy szelet gyümölccsel! Ezzel az életteli dekorációval még egy egyszerű koktél is igazi kis műalkotásnak tűnik.
Ha kevés az ülőhely, de egy buli kedvéért nem akarod plusz fotelekkel telezsúfolni a nappalit, akkor szerezz be pár puffot vagy padot. Alternatív megoldásként stílusos, összecsukható futonokat és matracokat is választhatsz. Ezek olyan kényelmesek, hogy a megfáradt vendégek alhatnak is rajtuk.
A hangulatos fények lazább hangulatot teremtenek a buliban. Ezért egyetlen erős fényű mennyezeti lámpa helyett kapcsolj fel inkább több kisebb lámpát a szoba különböző sarkaiban. Egy kreatívan elhelyezett fénylánc és néhány karácsonyi dekoráció is egyedivé teszi a partid.
Ne aggódj sokat amiatt, hogy mit fognak vajon csinálni az emberek a partidon. A vendégek általában feltalálják magukat,és örülnek, hogy együtt lehetnek és beszélgethetnek. Ha azonban szeretnél plusz programról is gondoskodni, szerezz be egy-két kirakóst vagy társasjátékot.
A legfontosabb, hogy te érezd jól magad,mert a vendégeidnek is ekkor lesz a legjobb a hangulata. Tehát, amint befutnak az első parti résztvevők, tegyél félre mindent, amin eddig aggódtál. Hidd el, a vendégeknek fel sem tűnik, ha a lakás egyes részei nem túl rendezettek, vagy nincs ötféle főétel. A mosolygós házigazdára viszont sokáig emlékezni fognak!