Applikációnk megújult | Fedezd fel az előnyeit →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Kanapé romantikus stílusban Pastellmama blogger otthonában

A nappali szolid, túlzásoktól mentes romantikus stílusú berendezése néha igazi kihívás. A szoba központi eleme a kanapé, ezért érdemes annak kiválasztásával kezdeni. Az alábbiakban megtudhatod, milyen formával, színnel és anyaggal biztosan nem nyúlsz mellé.

Látogass el velünk Pastellmama, azaz Tóth Csenge Zsófia otthonába, és fedezd fel a blogger hasznos tippjeit!

Mi alapján választottál kanapét?

„Szerettem volna, ha egy olyan darab díszíti a nappalimat, ami nem túl kihívó, de kellően elegáns és stílusban időtálló. Mivel két kisfiam is van, ezért családi kanapét kerestem, ahol fontos volt a nagy méret, a jó kihasználhatóság. Szeretünk közösen meséket olvasni, ezért nálunk jó, ha egy kanapé nagy, kényelmes és puha anyagú.

Ez a Bobochic kanapé azonnal megtetszett! Első ránézésre klasszikus darabnak tűnik, de a párnával kialakított dupla karfa és a falábak egy kis játékosságot is visznek bele. “

Mi volt a legnehezebb a választás során?

„Egyedül az anyagválasztáson gondolkoztam sokat, de nem bántam meg, mert gyönyörű és könnyű tisztítani is.“

Mi az utolsó tipped a kanapé vásárlás kapcsán?

„Kanapé vásárlás előtt állóknak azt tanácsolom, hogy mérjék meg a bejárati ajtójukat, mert akármennyire is szép darabot választanak, láttam már olyat, hogy a függőfolyosón kellett a vendégeket leültetni :)“

Bonami tippek arról, hogyan lehet egy kanapét romantikus stílusban elrendezni

Legyen ihletett tippjeink és tanácsaink alapján, hogyan válassza ki a kanapét és a kiegészítőket a lágy megjelenésű enteriőr eléréséhez.

1. A romantikus stílus típusai
A helyiség romantikus stílusú berendezése előtt érdemes eldönteni, hogy egy feltűnőbb, rezidenciák stílusát átvevő, vagy egy egyszerűbb, vidéki romantika ihlette típust szeretnél kialakítani.

Előbbi esetben a kárpitozott kanapék és faragott lábak, a vidéki stílusnál pedig a hagyományos, robosztus ülőbútorok, lekerekített karfák és kényelmes párnák a meghatározók.
2. Színek és anyagok kiválasztása
A semleges színek, például a krémszín, a fehér és a szürke játsszák a főszerepet. Ha élénkíteni szeretnéd a szobát, kísérletezz! A rózsaszín, a sárga, a kék és a zöld pasztellárnyalatai remekül mutatnak. Az élénk, erős színeket viszont csak kisméretű kiegészítőkön jelenítsd meg.

Ha szeretnél valami különlegeset, akkor válassz bársony vagy kordbársony kanapét. Ezek textúrája egyedi és sokoldalú, amit biztosan nem unsz meg egyhamar.
3. Kiegészítők
A párnák és takarók terén is a pasztellszínű, virágmintás darabokat válaszd. Ezenkívül a kötött és a csipke textíliák is jól mutatnak. Ha van kedved, egy egyszínű párnahuzatra akár egyedül is hímezhetsz virágokat - így lesz egy eredeti, értékes kiegészítőd.