Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Lakberendezési tippek Hadnagy Timitől: Hogyan rendezzük be az étkezőt?

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Hadnagy Tímea lakberendező nevéhez gyönyörű irodák, hangulatos kávézók és otthonok fűződnek. A Bonami legújabb rovatában hasznos tanácsokat árul el, amik segítségével máris egyszerűbbé válik a lakberendezés. Az előző két részben a függönyök, illetve a nappali volt terítéken, ezúttal viszont Timi az étkező berendezésének titkaiba avatott be minket. Meríts ihletet egy igazi profitól és rendezd be álmaid ebédlőjét!

Az ideális étkezőasztal

Elsősorban azt a kérdést tegyük fel magunknak, hogy milyen szerepet kap életünkben az étkezőasztal. Mennyit használjuk, hányan, mikor, mennyire legyen strapabíró? Esetleg munkára is használjuk vagy csak étkezésre? Sokat főzünk vagy inkább étterembe járósak vagyunk? Ha ezeket a "szűrőket" még választás előtt tisztázzuk magunkban, könnyedén megtaláljuk a tökéletes asztalt.

A formát sokkal inkább a funkció határozza meg, kinek mi a kényelmes és praktikus. A fa mint természetes anyag mindig közkedvelt választás lesz, de a kerek és adott esetben oválissá bővíthető abszolút az élvonalon jár.

Helyezd magad kényelembe!

A székek megfelelő kiválasztása szintén sarkalatos kérdés. Valószínűleg sok időt fogunk bennük tölteni, ráadásul ha gyerek is van a háznál, érdemes mosható, vagy legalábbis könnyen tisztítható anyagot választanunk. A látvány mellett a praktikumnak is fontos szerepe van.

Az ízlésesség fontos és jó, ha átgondoltan állunk neki az eklektikának is. Különböző típusú székek esetén érdemes a környezetet jobban átgondolni és letisztult anyagokat, színeket, mintákat használni.

Villanyt fel!

A fények és a lámpatestek nagyon fontos szerepet játszanak, amik az adott élethelyzetünkhöz igazodnak. Például nem mindegy, hogy társasjátékozás vagy romantikus vacsora folyik egy nagy asztalnál.

Az étkezőben általában a dekoratív függesztett lámpa a legideálisabb választás, ami kellően be van lógatva az asztal fölé, fényének a szöge és ereje pedig az asztal teljes területet le tudja fedni. E mellé persze elengedhetetlen az általános technikai fényforrás használata is.