Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Raclette receptek: Egyszerű vegetáriánus grill ételek

Egy forró nyári este arra csábít minket, hogy kiüljünk szeretteinkkel a teraszra vagy az erkélyre és együtt étkezzünk, miközben csodáljuk a lemenő napot. Nem is kell nagy dolgokra gondolni a könnyű vacsora elkészítésekor. Egy pohár bor, minőségi alapanyagok és egy asztali grillsütő.

Próbáld ki Diana Oana gasztroblogger vegetáriánus receptjeit!

Bruschetta fetával és érett gyümölccsel

Hozzávalók

  • néhány szelet kenyér/baguette
  • 200 g feta sajt
  • 3-4 kanál olívaolaj
  • egy-két teáskanál méz
  • egy kis hideg víz
  • néhány bazsalikomlevél
  • eper, őszibarack, koktélparadicsom

Elkészítés

A feta sajtot, az olívaolajat, a mézet és a vizet krémesre turmixoljuk.

Az őszibarackot 6-8 szeletre vágjuk, az epret hagyjuk egészben vagy vágjuk félbe, ha nagy.

A grill szeleteket és az őszibarackot megpirítjuk.

Az epret és a koktélparadicsomot a raclette serpenyőbe helyezzük, közepes/magas lángon grillezzük, az első 5 perc után ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ezután kivesszük a serpenyőből.

A krémes feta sajtot kenyérszeletekre kenjük és rátesszük a gyümölcsöt és a grillezett barackszeleteket.

A bruschetta tetejére néhány bazsalikomlevelet helyezünk és ízlés szerint adjunk hozzá mézet.

Caprese gombával

Hozzávalók (két adaghoz)

  • négy nagy gomba
  • kis mozzarella golyók
  • koktélparadicsom
  • só, bors és fokhagyma
  • friss bazsalikom levelek
  • balzsamecet

Elkészítés

Megmossuk és megtisztítjuk a gombát. A szárukat lehámozzuk.

A koktélparadicsomokat és a mozzarella golyókat félbevágjuk.

Mindegyikbe tegyünk mozzarella golyókat és koktélparadicsomokat (3-4 db).

A gombát a grillre helyezzük és megsütjük. A ropogós kéreg eléréséhez azt javasoljuk, hogy közepes lángos 3-5 percig sütjük.

Amikor megfőtt, a gombát rukkola ágyra helyezzük, meglocsoljuk balzsamecettel és néhány friss bazsalikomlevelet adunk hozzá.

Fehér- vagy rozéborral tálaljuk.