Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Már csak éjfélig →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan lesz rendezett a hűtőszekrényed?

Krumplisaláta, tojáslikőr, friss fűszernövények, illatos sajtok, és még sorolhatnánk azokat az ételeket, amiknek erőteljes illatuk van a hűtőben. Te sem szereted, ha ezek az illatok összekeverednek, ugye?

Elsőre egy igazi küzdelemnek tűnhet az ételek, italok, különböző összetevők elkülönítése, de a megfelelő dobozokat, palackokat, praktikus kellékeket és tippeket bevetve könnyen kialakíthatsz egy átlátható hűtőt. Megmutatjuk, hogyan csináld!

1. tipp: Fűszernövények tárolása

A fűszernövények sokáig frissek maradnak, ha egy nedves szalvétába csomagolod és egy tálba vagy üvegbe helyezed őket.

2. tipp: Sokáig friss zöldség

Hagyd megfelelően szellőzni! Ezt egy speciális betéttel biztosíthatod, amit az alsó fiók aljára helyezel. A műanyag zacskókat kerüld!

3. tipp: Pazarlás ellen

Az ételpazarlás elkerülése érdekében szerezz be egy dobozt, és tartsd benne azokat a élelmiszereket, amiknek nemsokára lejár a szavatossági ideje.

Ha valami gyakran megromlik csak azért, mert nincs szem előtt, szervezd úgy a polcokat, hogy a hátsó ételeket is könnyedén láthasd!

4. tipp: Rekeszek a jobb átláthatóságért

Szerezz be speciális dobozokat a lekvároknak, és a fűszereknek, ízesítőknek is. Ez segít a rendszerezésben.

5. tipp: Jégkocka tartók

Citromlé, húsleves vagy bor maradt meg a főzés után? Fagyaszd le jégkocka formákban, és használd fel őket újra!

6. tipp: Fenntartható tárolás

Használj eltérő méretű üvegeket a tároláshoz! Ezek Ideálisak házi gyümölcslevekhez, joghurtokhoz, müzlihez és vajhoz.

7. tipp: Nem kell mindent a hűtőbe tenni

A krumplit, fokhagymát, hagymát, gyömbért érdemes szobahőmérsékleten, egy sötétebb helyen tárolni. Használj hozzá légáteresztő zsákokat, ládákat vagy dobozokat.

A még nagyobb átláthatóságért

speciális címkéket készítettünk, amikkel megkülönböztetheted az élelmiszer- és ételtartó dobozaidat. Töltsd le, nyomtasd ki (lehetőleg matrica papírra), és ragaszd fel őket szükség szerint.

Bónusz tipp: Ne felejtsd el a konyhai rendszerezőket!

A fiókok és a szekrények ugyanolyan figyelmet érdemelnek, mint a hűtőszekrény. Használd ki az intelligens szervezők, tárolórendszerek és állványok előnyeit!

A tisztaság az egész konyhában elengedhetetlen. Meríts ihletet bevált tippjeinkből, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan takaríthatod ki a konyhát!