Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

5 ok, amiért jó, ha van szőnyeged

Ellene vagy annak, hogy szőnyeg legyen a lakásban? Mutatunk öt módot, ahogy a szőnyegek szebbé teszik a mindennapokat! Átalakíthatod velük a terek karakterét, emellett pedig számos gyakorlati előnyük is van, a hőszigeteléstől kezdve egészen a zajtompításig. Van, hogy a szőnyeg a legjobb megoldás arra, hogy szebbé és praktikusabbá tedd otthonod.

1. Stílust kölcsönöz a belső térnek

A szőnyegekkel finomhangolhatod a szobák hangulatát, anélkül, hogy túl hivalkodó lenne az összhatás. Az évszaknak vagy a trendeknek megfelelően váltogathatod is őket. És ne feledkezzünk meg azokról a szőnyegekről, melyek annyira szépek, mintha műalkotás díszítené a padlót.

2. Fokozza a kényelmet

A szőnyegek nem csak a szemnek kellemesek, hanem a tapintásuk is jó érzést kelt. Akár egy természetes juta szőnyegen, akár egy pihe-puha, hosszúszálú shaggyn sétálsz keresztül, kellemes testérzeteket élhetsz át. Tegyél szőnyeget azokra a helyekre, ahol sokat időzől, például az ágy és a kanapé mellé, vagy az étkezőasztal alá.

3. Melegen tart

A szőnyegek kiváló hőszigetelők, növeli a padló hőmérsékletét, melegen tartják a lábad, és 20%-al melegebb hőérzetet teremtenek a szobában. Legjobban a gyapjúszőnyegek és a szőrmék melegítenek.

4. Biztonságosabbá teszi a szobát

A szőnyegek tompítják az ütődést, ha valaki elesik. Ez különösen jól jön idősek esetén, és persze a gyerekszobában is. A csemeték idejük nagy részében a padlón csúsznak-másznak, így egy puha szőnyeg abban is segít, hogy ne legyenek tele kék-zöld foltokkal.

5. Meghatározza a teret

A profi lakberendezők jól tudják, hogy néhány szőnyeg segítségével szinte a felismerhetetlenségig átalakíthatók a belső terek. Könnyen feloszthatod, keretezheted és összekapcsolhatod velük a szoba különböző részeit. A szőnyeg vizuális elválasztóként szolgál, amely egyértelműen kiemeli az étkezőt, a nappalit vagy az olvasósarkot.