Nappali akár 25% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
Applikációnk megújult | Fedezd fel az előnyeit →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Tippek egy elegáns karácsonyi asztalhoz

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Ha szeretnéd, hogy a szenteste elegáns legyen, akkor kezdd az ünnepi asztallal. A szabály egyszerű - csak a legjobbal elégedj meg! A hagyományos színekkel, a kecses formákkal, a karácsonyi motívumos porcelánnal és a csillogó kristálypoharakkal egyedi hangulatot varázsolhatsz az asztalra.

Inspirációnkból megtudhatod, hogyan terítsd meg a karácsonyi asztalt modern stílusban, elegáns kiegészítőkkel és dekorációkkal.

Rendhagyó ünnepi asztal

Bár a fehér porcelánnal soha nem nyúlhatsz mellé, ne félj kísérletezni. A motívumokkal díszitett étkészletek nemcsak feltűnő alakjukkal, de színükkel is vonzóvá tehetik az asztal megjelenését. A piros szín az étvágy gerjesztése mellett az asztalon is ünnepi hangulatot teremt. Ha kiegészíted a piros árnylatokat fehér vagy sötétzöld kiegészítőkkel, az egész asztal szellősebb benyomást kelt.

Elegáns asztalterítő

Válassz egyszínű asztalterítőt! A terítő széleinek legalább 30 cm-rel kell túlnyúlniuk az asztal mindkét oldalán. Ne félj, ha esetleg egészen a padlóig lelógnak. Ha szeretnéd, hogy maga az asztal legyen a figyelem középpontjában, helyezd az asztalterítőt egy csíkban az asztal közepére.

Használj szalvétákat és vászon alátéteket is! A krémszín, a sötétszürke és a zsálya zöld kombinációja tökéletesen illik a piros terítékhez.


Az átlátszó pohár szépsége

Koccintsatok elegánsan! Engedd, hogy a felszolgált italok kitűnjenek az átlátszó pohárban! Elvégre egy elegáns borospohár a bor ízét és színét is még tökéletesebbé varázsolja. Ha aranyszínű peremmel rendelkező darabokat használsz csak növelheted a luxus érzést.

A fehérborok és a szeszes italok nagy részét tulipán alakú pohárból célszerű felszolgálni, de a vörösborhoz használj inkább nagyobb öblű poharakat. Az ünnepi pezsgőhöz a hosszúkás pohár illik a legjobban. Helyezz az asztalra egy kancsó vizet is és az eredmény tökéletes lesz!


Elegáns tálalás

Természetesen a desszertek és a sütemények lesznek az ünnepi vacsora főszereplői, de nem árt, ha még jobban kihangsúlyozod őket elegáns tányérokon tálalva. Az asztal egyik részén egy teljes édesség bárt is kialakíthatsz! Ehhez Ideális kiegészítők az több szintes állványok és a tálcák.

Karácsonyi dekorációk

A különleges pillanatokhoz különleges dekorációk illenek! Használj könnyed és visszafogottabb díszeket, amelyekkel az étkező ünnepi hangulatához is hozzájárulhatsz. A koszorúk és a fényfüzérek tökéletes kiegészítők erre a célra.

Például használj fényfüzéreket az asztal vagy a komód díszítéséhez, amelyeket retro figurákkal vagy faragott dekorációkkal is kiegészíthetsz.


Ne feledkezz meg a gyertyákról!

Végül, de nem utolsó sorban használj gyertyákat, amelyekkel romantikus hangulatot varázsolhatsz az ünnepi asztalra. A karcsú gyertyák nagyon elegánsak, de ügyelj arra, hogy ne akadályozzák a vendégek zavartalan kilátását. Ha még mindig maradt hely az asztal közepén, használj egy rövidebb fényfüzért, amivel kihangsúlyozhatod a karácsonyi hangulatot.