Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt! Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt!
  • Minden nap új ötlet és inspiráció
  • 1 750 Ft hűségpontokban első vásárlásod után
  • Mentsd el a legjobb termékeket a Kedvencek közé
vagy
Belépés Facebook fiókkal
Figyeljük helyetted!

Termékfigyelés bekapcsolva:: A nevű termék mostantól figyelve van!

Amint újból elérhető lesz ez a termék, a(z) e-címen értesítünk Téged! Ha szeretnéd, megváltoztathatod a termék figyeléséhez kapcsolt email címet, illetve a termék figyelését is lehetőséged van deaktiválni. Megváltoztathatod a figyelmeztetéshez kapcsolt email címet.

Ok
Figyelés kikapcsolva

A termék figyelését kikapcsoltad. Ha továbbra is szeretnéd figyelemmel követni, itt tudod újra aktiválni a figyelést.

Ok

Valaki megelőzött!

Sajnáljuk, de valaki megelőzött! :-( A terméket már valaki megvette! Bekapcsolva hagyjuk a termékfigyelőt, hogy legközelebb véletlenül se maradj le róla! Amennyiben már nem szeretnéd figyelni a terméket, deaktiváld a figyelőt! deaktiválás.

Ok

Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Inspiráló receptek: Ünnepi vacsora

Ha szeretnél valami újdonságot elkészíteni az ünnepek alatt, akkor tekintsd meg összeállításunkat és meríts inspirációt Jarmila Sweet ínycsiklandozó receptjeiből!

Válogatásunkban mindent megtalálsz, amire szükséged van a karácsonyi finomságok elkészítéséhez és tálalásához!

Rántott zeller szeletek burgonyasalátával

Elkészítési idő 60 perc

Hozzávalók 4-6 személyhez:

Burgonyasaláta
• 2 kg burgonya (A típus)
• 3 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• ½ zeller
• ½ hagyma
• 4 db csemege uborka
• 150 g borsó
• só
• frissen őrölt bors
• vegán majonéz


Rántott zeller
• 300 g zeller
• 200 g zabpehely
• 1 evőkanál nori pehely (kihagyható)
• 3 evőkanál szójaszósz
• 150 ml víz
• zsemlemorzsa
• olaj

Elkészítés

Burgonyasaláta
1. Tedd a burgonyát egy lábasba, önts rá hideg vizet, majd főzd puhára (kb. 20 perc). Miután kihűlt hámozd meg és vágd fel kockákra.
2. Hámozd meg a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, majd vágd fel apró kockákra. Ezután ezeket is főzd puhára (kb. 10 perc).
3. Keverd össze a burgonyát és a gyökérzöldségeket, add hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és a zöldborsót és alaposan keverd össze.
4. Ezután keverd össze a megfőtt zöldségeket a vegán majonézzel és ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.

Rántott zeller
1. Hámozd meg a zellert, reszeld le és forrald egy edényben körülbelül 5 percig. Szűrd le és ted bele egy keverőtálba.
2. Adj hozzá zabpelyhet, nori pelyhet, szójaszószt és önts rá forró vizet (érdemes a zeller főző vizét használni). Hagyd állni 10 percig, hogy felszívja a vizet.
3. Keverj hozzá zsemlemorzsát, hogy olyan masszát kapj, amelyből könnyen formázható szeleteket készíthetsz.
4. A szeleteket forgasd át zsemlemorzsában, és serpenyőben mindkét oldalát pirítsd meg forró olajon.
5. Tálald burgonyasalátával.

Karácsonyi töltött tök

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Hozzávalók 4-6 személyhez:

• 1 sárga tök
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 hagyma
• 4 evőkanál balzsamecet
• 300 g lencse
• 70 g szárított áfonya
• petrezselyemzöld
• 1 teáskanál só
• főtt áfonya tálaláshoz

Elkészítés

1. Mosd meg a tököt, vágd félbe, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire és sütsd kb. 45 percig 190 fokon, amíg a belseje teljesen megpuhul.
2. Közben önts olajat egy kis serpenyőbe, tedd bele a hagymát, önts rá ecetet és fedő alatt forrald fel.
3. Egy tálban keverd össze a lencsét, a szárított áfonyával, petrezselyemzölddel, a megpuhult hagymával és egy csipetnyi sóval.
4. Vedd ki a tököt a sütőből, kapard ki a belsejét úgy, hogy mindig 1 cm maradjon az oldalán, és add hozzá a többi alapanyaghoz!
5. Töltsd be az elkészített keveréket a tök kivájt részébe, majd fordítsd egybe a két felet és kötözd össze hőálló sütőzsinórral.
6. A sütőben további 15 percig, 190 fokon sütsd készre.
7. A sütést követően vágd félbe óvatosan és találd főtt áfonyával.

Káposztasaláta gyömbérrel és gránátalmával

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személyhez:
• 3 evőkanál olívaolaj
• 3 teáskanál apróra vágott gyömbér
• 500 g káposzta
• só
• frissen őrölt bors
• 2 evőkanál szezámmag
• ½ gránátalma

Elkészítés

1. Vágd ketté a káposztát, vágd ki a torzsáját és húzd le a csúnya külső leveleket, majd alaposan mosd meg.
2. Egy edényben melegítsd fel az olajat, add hozzá az apró rávágott gyömbért, a felszeletelt káposztát, sót és borsot.
3. Ezután keverd össze, majd alacsony hőmérsékleten 8-10 percig párold puhára fedő alatt.
4. Szórd meg a káposztát szezámmaggal, és add hozzá a gránátalma magokat.

A regisztrációval elfogadod oldalunk Adatkezelési szabályzatát.