15% kedvezmény a FEBRUAR15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

DIY: Így használd fel a maradék gyertyákat

Gyertyák, amiket könnyű elkészíteni, és nemcsak otthonod díszeként, hanem ajándékként is kiválóak. Próbálj ki többféle színt, és játssz a hatásaikkal! Megmutatjuk, hogyan csináld.

Mire lesz szükséged?

  • Hosszú egyszínű gyertyák, lehetőleg világos színűek, de kipróbálhatod a világos viasz sötétre való rétegezésének hatását is.
  • Színes gyertya maradékok vagy gyertya pigmentek a viaszhoz.
  • Egy keskeny, magasabb edény, amibe forró vizet öntesz.
  • Washi-szalag vagy matricák, amelyek maszkoló felületként szolgálnak majd.

Hogyan tovább?

  1. Készíts elő mindent, amire szükséged lesz, és forrald fel a vizet.
  2. Töltsd a forró vizet egy pohárba. A 80 fok körüli meleg az ideális, így a viasz megolvad a felszínén. A levegő azonban lehűti majd, ezért jobb, ha a víz melegebb.
  3. A felszínre olvassz színes viaszt, vagy tegyél fehér viaszt a vízbe, és adj hozzá gyertyákhoz alkalmas színezéket. A viasz lebegni fog és egységes folyékony réteget képez.
  4. Mártogasd a gyertyákat a pohárba. Bontakoztasd ki kreativitásod - erősítheted vagy gyengítheted az árnyalat intenzitását, de kombinálhatod is őket az érdekes színekért.
1

1

2

2

3

3

4

4

Kipróbálhatsz egyéb változatokat is

  1. Csíkos gyertyák - nekünk a festőszalag és a washi tape is jól működött. Csak azokat a részeket fedd le velük, amelyeket eredeti színükben szeretnél meghagyni.
  2. Márványos gyertyák - ez a hatás akkor érhető el, ha a felület viasza már nem megfelelő hőmérsékletű, és nem egyenletesen melegszik fel. Ez néhány perc múlva következik be, amikor a víz lehűl, így rajta úszó viasz is.