Bonami-napok: -15% a teljes árú termékekre | Kedvezménykód: BONAMINAPOK15 →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Tippek a minimalista karácsonyi asztalhoz

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Természetes anyagokat használva Te is könnyedén megterítheted a szerény, de mégis nagyon bájos karácsonyi asztalt. Az egyszerűségnek megvan a maga szépsége, például a fehér szín tökéletes alapul szolgál a díszítésekhez. Válaszd ki a megfelelő darabokat és Te is látni fogod, hogy excentrikus elemek nélkül is tökéletes kompozíciót hozhatsz létre.

Hagyd, hogy vendégeidet is elbűvölje a karácsonyi asztal egyszerű, de mégis igényes megjelenése!

A tökéletlenség előny

Bár a klasszikus formájú porcelándarabok soha nem mennek ki a divatból, ne félj a szokatlan formák használatától. Például a szabálytalan formájú agyagkerámia tányérok tökéletesen illenek az ünnepi asztalra. Ha olyan semleges színben választod ki a kiegészítőket, mint a fehér, krém vagy szürke, biztos lehetsz benne, hogy elegáns benyomást érhetsz el velük.

Tipp:
Kombináld bátran az eltérő étkészleteket! Nyugodtan használhatsz egy szürke lapostányért és egy eltérő színű mélytányért.

Egyszerű és ízléses evőeszközök

A kiváló evőeszközöket csukott szemmel is felismered! A minimalista megjelenésű és lágy színű evőeszközök csak még elegánsabbá varázsolják az ünnepi asztalt. Válaszd a rézszínű evőeszközkészletet és az ételekről készült képek garantáltan még szebbek lesznek.

Szalvéta, mint dísz

A szalvéták az asztal díszei is lehetnek, különösen a lenből készült darabok. Érdekes szerkezetével és praktikusságával vonzóvá teszik az asztal megjelenését. Nemcsak organikusak, antibakteriálisak, de minden mosás után még puhábbá válnak. Nem feltétlenül kell bonyolult formákat hajtogatnod a szalvétákból, csak kötsd össze a végüket egy zsinórral. Adj hozzá egy kis faágat, fahéjrudat, mézeskalácsot vagy fenyőtobozt és kész is az ünnepi dekoráció!

Poharak, amelyek nem mennek ki a divatból

Engedd, hogy a felszolgált italok kitűnjenek az átlátszó pohárban! Elvégre egy tökéletes borospohár a bor ízét és színét is még tökéletesebbé varázsolja. Az egyszerű formák megfelelőek erre a célra és az ünnepek után is bármikor használhatod őket. Fehérborhoz a tulipán alakú pohár a legalkalmasabb, míg a pezsgőhöz a hosszúkás pohár illik a legjobban.

Egyszerű dekorációk

Ha még mindig marad némi hely az asztalon, használhatsz gyertyatartókat, vázákat és olyan természetes dekorációkat is, mint például a fenyőtoboz és más karácsonyi hangulatra emlékeztető kisebb tárgyak.

Fontos a kényelem

Az asztal megterítése mellett gondolj a kényelmes ülőhelyekre is. Válaszd Te is a székekre és padokra helyezhető szőrméket! A vendégek otthonosan érezhetik magukat és az étkező hangulatát is felfrissítik. Ezekkel a kiegészítőkkel olyan légkört teremthetsz otthonodba, mint ha egy kis hegyi kunyhóban vagy erdei faházban ünnepelnétek a karácsonyt.