15% kedvezmény a TAVASZ15 kedvezménykóddal | Spórolj még ma →
Flair Rugs szőnyegek 20% kedvezménnyel a FLAIR20 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Duna-hullám márványtorta

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Ez a recept a csokoládét, a vaníliakrémet és a meggyet hozza össze egy isteni torta formájában. Mateja Delakorda készítette, aki receptjeit a kulináris blogján is közzéteszi.

Hozzávalók:

A krémtöltelékhez:

  • 200 g mascarpone
  • 35 g porcukor
  • 10 g bourbon vaníliás cukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő (vagy vanília puding por)
  • 1 tojás
  • ½ citrom leve és héja

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • 10 g bourbon vaníliás cukor
  • 70 g olaj
  • 150 g tejföl
  • 225 g fehér tönkölyliszt
  • 7 g sütőpor
  • 1 evőkanál sötét kakaó

Kiegészítésként:

  • 200 g meggy
  • 200 g csokoládé (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és kend ki a tortaformát. Szitáld össze a lisztet és a sütőport.

  2. Először készítsd el a krémes tölteléket: keverd össze az összes hozzávalót egy habverővel.

  3. Most a tésztához: elektromos habverővel verd fel a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a térfogata megháromszorozódik.

  4. A habverőt kapcsold közepes sebességre, és fokozatosan add hozzá a tejfölt és az olajat.

  5. A tojásos keverékhez add hozzá a lisztet. Kézzel vagy alacsony fordulatszámon, mixerrel is elvégezhető. Végül szilikon spatulával keverd össze, és ügyelj arra, hogy mindent jól átkeverj, a tál alján és oldalán lévő részt is.

  1. A keverék felét tedd át egy másik tálba. Az egyik feléhez add hozzá a kakaót, és kézzel keverd össze.

  2. A tésztát öntsd át a formába: először a kakaós, majd a világos tészta felét. Öntsd a krémes tölteléket a közepére. Egy kicsit bele fog süllyedni, mivel sűrűbb, mint a tészta. Szórd meg a meggy felével (az ujjaddal egy kicsit kocogtasd meg), majd fedd be a maradék kakaós tésztával. Szórj meggyet a tetejére, és fejezd be a világos tésztával.

  3. A tepsit az asztalhoz ütögetve terítsd szét a tésztát, és tedd a sütőbe kb. 50-55 percre.

  4. Amikor a torta megsült, vedd ki a sütőből, és várj 10 percet, majd fordítsd ki egy rácsra hűlni.

Tálalási tipp: Ha szeretnéd, a tortát tálalás előtt meglocsolhatod olvasztott csokoládéval, és megszórhatod kandírozott cseresznyével vagy más kandírozott gyümölccsel.