Több mint 30 000 termék garantált karácsony előtti kiszállítással →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Narancsos-citromos karácsonyi kuglóf

Stefkovics Nóra
Stefkovics Nóra
Bonami Blogger

Könnyen elkészíthető, mégis új ízekkel gazdagított desszertet keresel az ünnepekre? Most megtaláltad! Junger-Bálint Dária mutat nekünk egy kuglóf receptet, ami a hagyományos desszertet a citrusfélék frissességével ötvözi. Süsd meg te is az illatos finomságot, ami után a család apraja-nagyja megnyalja majd mind a tíz ujját!

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • Ízlés szerint:
  • narancs és grapefruit reszelt héja
  • frissen facsart narancs- és citromlé - Dária fél narancs és fél citrom levét adta hozzá

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. A kuglófformát vékonyan kend ki vajjal, és szórd meg liszttel.

  2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a sóval. Add hozzá a tojást, majd a tejet és az olajat. Alaposan dolgozd össze. Tetszés szerint keverd hozzá a reszelt narancs és grapefruit héját, valamint a narancs- és citromlevet.

  3. A tészta egyharmadát öntsd át egy másik tálba, és keverd bele a kakaóport. A fehér tésztát öntsd a kikent és kilisztezett sütőformába, majd csorgasd bele a kakaós tésztát.

  4. Előmelegített sütőben süsd kb. 50-60 percig, majd hagyd a formában kihűlni.
Tippek a díszítéshez: Az elkészült kuglófot meghintheted porcukorral, vagy porcukor és víz kombinációjából mázat is készíthetsz rá, amit megszórhatsz például apró asztalt gyümölcsökkel.