20% kedvezmény 80 000 Ft feletti vásárláskor a MINUSZ20 kóddal → *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

20% kedvezmény 80 000 Ft feletti vásárláskor a MINUSZ20 kóddal → *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

DIY: Így készíts képet akril pasztával!

Festeni vagy rajzolni tudás nélkül is készíthetsz magadnak egy szép képet a falra! Számos egyszerű módja van annak, hogy saját alkotást hozz létre. Az egyik lehetőség az akril paszta használata. Nézd meg, mi hogy csináltuk!
A kép textúrája jellegzetes, de a fehér szín miatt mégis lágynak tűnik.

A kép textúrája jellegzetes, de a fehér szín miatt mégis lágynak tűnik.

Mire lesz szükséged az akril paszta kép elkészítéséhez?

Az interneten rengeteg útmutatót találsz arról, hogy hogyan készíts ilyen típusú pasztát. A munkánkhoz mi csupán akrilgittet és spatulát használtunk, de létezik több módszer is, melyek szintén nagyon jól működnek. Ráadásul a paszta hígabb, és könnyebben tudod formázni. Milyen akril pasztát használhatsz tehát?

1. lehetőség:
 • Akril gitt - válassz olyat, ami megfelel a felületednek (farostlemez, vászon), legyen jó minőségű - nézd meg, hogy rajta van-e, hogy nem repedezik vagy morzsolódik. Nagyon sűrű, inkább egy "durvább" stílushoz való. Finomabb vonalak eléréséhez válassz másik módszert.

  2. lehetőség:
 • Akril gitt,
 • fehér akril rúd.

  3. lehetőség:
 • Fehér ragasztó,
 • gipsz,
 • víz.

  4. lehetőség:
 • Akril paszta - készen is megvásárolhatod a művészellátó üzletekben. Ez a lehetőség a legdrágább, de kísérletezés nélkül a legbiztosabb megoldás.

 • Ha kiválasztottad a pasztát, készítsd elő a következőket is:
 • Egy deszkát (például farostlemezt), egy régi képet vagy egy kifeszített vásznat, amelyen a műalkotásodat elkészítheted.
 • Többfajta spatulát és szerszámot, amelyekkel a paszta textúráját fogod létrehozni. Ezek lehetnek művészeti kellékboltban vásárolt speciális spatulák, de használhatsz olyan dolgokat is, mint például hitelkártya, drót mosogatószivacs, jégkrémpálcika, különböző természetes anyagok stb.
 • Vizet - ha hígítani szeretnéd a pasztát.
 • Színeket - ha színezni szeretnéd a képet - például a belső tér árnyalatához illően. Nemcsak a fehér, hanem a fekete is népszerű.

 • Az akril gitt sűrű állagú.

  Az akril gitt sűrű állagú.

  A pasztát vagy a gittet egy spatula vagy más eszköz segítségével kend fel a vászonra.

  A pasztát vagy a gittet egy spatula vagy más eszköz segítségével kend fel a vászonra.

  Így csináld:

  1. Készítsd elő az alapot, amire a pasztát fel fogod vinni. Tisztának és száraznak (zsírmentesnek) kell lennie. 2. Készítsd elő az akril pasztát vagy használj gittet.
  3. Fokozatosan vigyél fel egy vékony réteg gittet az egész felületre, és vésővel vagy spatulával tetszés szerint terítsd el rajta. Csemperagasztó felviteléhez használt eszközt vagy tortadíszítéshez használt cikk-cakkos kivágású spatulákat is használhatsz.
  4. Ha elégedett vagy az eredménnyel, hagyd megszáradni.
  5. Ha szeretnéd, a megszáradt felületre színt is felvihetsz.

  Tipp: A gitthez más anyagokat is adhatsz. Például különböző természetes anyagok, pálcikák, vagy akár szintetikus, színes műanyagdarabok is érdekesek lehetnek.

  Keretezd be munkád eredményét

  Inspirációk