15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Vendégségben a Bonami: Egy legénylakás új élete


Egy hely, ahol Jiri színházi szerepeket tanul, lazul, jazzt hallgat vagy éppen négyéves unokájával tombol. Ez az eredménye, ha egy kertes házat legénylakássá alakítunk.

Inspirálódj ebből a férfi dolgozószobából és kuckóból. amit Ema Traplová tervező Jiri Lanmajer számára tervezett!

Mindig is szükségem volt saját térre és egy dolgozószobára. Volt egy kis műtermem a Palmovka Színházban. Az jó volt, de mióta összeköltöztem a jelenlegi feleségemmel, nincs számomra ilyen hely. Gondoltam, szerzek egy kis örömet magamnak, megérdemlek egy kis magánéletet. Úgy gondoltam, hogy egy kertes ház tökéletes lenne erre."

Jiří Langmajer

A legtöbbször megpróbálok az eredeti stílus helyett egy kicsit merészebb megközelítés felé menni. Ebben az esetben ezzel szemben a merész színekkel indultunk, amiket a tervezési folyamat során együtt tompítottunk, és finomítottunk az arányokon, hogy kiegyensúlyozott eredményt érjünk el."

Ema Traplová, a Bonami tervezője

Az átalakítás előtt

Az átalakítás után

Volt konkrét elképzelésed a tér kialakításakor?

Magából a kertes házból nyertem inspirációt. Egy ilyen térbe nem tudok például fényes márványfelületeket vagy ipari betonbútorokat tervezni. Az én szemszögemből nézve maga a tér választotta ki az elemeket.

Akad probléma a tervezéssel vagy a megvalósítással?

Eredetileg meg akartuk tartani a padlón lévő régebbi linóleumot. Amikor azonban az egész teret újrafestettük, a padló csúnyán nézett ki, a tiszta falak pedig az idő minden jelét kihozták. Így végül egy szürke és bézs színű szőnyeg alá rejtettük a padlót, ami még elegánsabb hangulatot kölcsönöz az egész térnek.

A szoba alaprajza és a bútorok elrendezése.

A szoba alaprajza és a bútorok elrendezése.

Hogyan tervezted meg a berendezést?

Úgy gondolom, hogy a kertes ház tere teljesen ideális egy pihenőszobával kiegészített dolgozószobának. Nagy hangsúlyt fektettek a viszonylag kis területen lévő tárolóhelyre, de még ezt is sikerült megoldani megfelelő bútorokkal.

Egyszerű vizualizációk, amik lehetővé teszik az ügyfél számára, hogy jobban lássák, hogyan fog kinézni a belső tér.

Egyszerű vizualizációk, amik lehetővé teszik az ügyfél számára, hogy jobban lássák, hogyan fog kinézni a belső tér.

Mi alapján választottad ki a belső tér színvilágát?

A színek már a kezdetektől nagy szerepet kaptak. Végül a merész színes részletekről áttértünk a nagyobb részeken használt földesebb tónusokra. Így a belső tér nem veszít színéből, ugyanakkor nem kelt rikító, rendezetlen vagy hektikus benyomást.

Mi alapján választottad ki az anyagokat?

Az anyagok egyszerűen követték a földszínű színsémát. Ezek többnyire természetes anyagok, mint a rattan, juta, vászon, fa, bőr, terrakotta...

A tulajdonosok szabtak valamilyen határt a tervezésnek?

A szoba melyik része igényelte a legnagyobb figyelmet?

Figyelmemet leginkább a gramofon fiókos szekrényére összpontosítottam. Ez az egész szekrény a hangot hivatott szolgálni, és egyben nem kevés lemezt is tartania kell. Emellett egy meglehetősen nagy és jellegzetes bútordarab egy kis térben.

Mi vezérelt a kiegészítők és dekorációk kiválasztásakor?

Szeretem, ha a kiegészítők praktikusak is, nem csak dekoratívak. Így a mi esetünkben a lámpákra, vázákra, képkeretekre és nem utolsósorban a párnákra és takarókra összpontosítottam, hogy egy hangulatos helyet teremtsek a pihenéshez. Mindezt természetes tónusokban.

A fő mennyezeti lámpa, valamint a teljes elektromos vezetékezés jól előkészített volt a térben. Csak a mennyezeti lámpát szereltem fel. A többi helyen asztali és állólámpákat helyeztem el, hogy különböző hangulatokat teremtsek a térben."

Ema Traplová, a Bonami Interior Design tervezője

A felújítás része volt a kertes ház verandájának javítása. Egy egyszerű fából készült kanapé néhány párnával elég volt egy kényelmes és kellemes ülőhelyhez.Az átalakítás Ema Traplová designernek köszönhető.

Még több inspiráció