Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Zergi Bori: Varázslatos karácsonyi lakásdekor a nappaliba

Zergi Bori vagyok, fotográfus. Sokat dolgozok otthonról, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy házam egy olyan közeg legyen, ahol minden évszakban és napszakban jól érzem magam. December közeledtével igyekszem ünnepi hangulatot varázsolni otthonom minden zugába.

A karácsonyi dekorálást mindig a nappaliban kezdem, a karácsonyfánk is itt szokott állni.

Ünnepi kényelem a kanapén

A kanapét könnyedén ünnepi hangulatba lehet öltöztetni néhány karácsonyi párnahuzattal. Ezekből nem kell minden évben újat venni, nekem már több éve ugyanazok a darabok vannak. A praktikusság kedvéért szinte mindegyik párnám azonos méretű, így könnyen variálhatom a huzatokat. Takarókkal, egyéb textilekkel otthonosabb, bekuckózósabb hangulatot teremthetünk. Nálunk 4 macska van, akik bizony nagy rajongói a puha takaróknak, a hosszas lazulásnak, a hygge és lagom életérzésnek.

Ragyogó polcok

Szeretem a polcokat is átvariálni minden évszakban, karácsonykor pedig minden polc ünnepi kiegészítőket kap. A Bonamin találtam egy márkát, ami csodálatos kerámia gyertyatartókat készít. Egy lyukacsos "fenyőfával" nem lehet mellényúlni, biztosan minden évben előkerül majd.

4 évszakos fali dísz

A vázákat most nem cseréltem le, csak a tartalmukat. Imádom a falon függő vázát, nagyon egyedi darab! Az őszi mákgubókat kicseréltem benne fenyőágakra. Csak egy mozdulat, és már kész is az ünnepi hangulat!

Dekorációk a dohányzóasztalra

Minden felületnél megragadom a lehetőséget, hogy feldobjam valami dekorral, úgyhogy a dohányzóasztal sem ússza meg! Ide is egy nagyon egyszerű fenyőágakból és bogyókból álló csokrot tettem. A háttérben megbújik egy szarvasagancs is, amit apukámmal találtunk egy korábbi erdei sétánkon. A szép, régi könyveimet nem csak olvasni szoktam, hanem dekorációnak is használom. A ház több sarkában is le van téve egy-egy régi kedvencem.

Beülős ablak

Kétségkívül ez a ház egyik legkedvesebb része. Szeretnék itt minél többet időzni, de sajnos a macskák mindig kitúrnak, általában ebben az ablakban pihennek. Ha nagyon hideg van, akkor be szoktuk csukni a spalettát, így látjátok most a képeken is. A beköltözésünk óta hagyomány, hogy az ablakot körbetekerjük egy égősorral. Talán ez a legünnepibb zug a házban, meleg takaróval, párnákkal, teával, és persze a cicákkal.

Karácsonyi hangulatból sosem elég?

Nézd meg Bori összes tippjét, és varázsolj ünnepi hangulatot a konyhába is!