Kerti termékek akár 20% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Recept: Valentin-napi ravioli

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

A szerelemhez a gyomron át vezet az út. Győződj meg róla saját magad Mirka Chvosteková és Chudnem jedlom blogja segítségével! Mirka egy eredeti, olasz konyha inspirálta, Valentin-napi vacsorát készített el nekünk.

Készítsd el te is a szív alakú, céklás-ricottás raviolit, tölts hozzá egy pohár bort, és élvezd a felejthetetlen romantikus vacsoraélményt pároddal!

Szükséged lesz

Sült cékla

  • 1 cékla
  • olaj
  • bors
  • alufólia

Cékla ravioli

  • 300 g finomliszt
  • 80 g céklapüré
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só

Ricottás-kakukkfüves töltelék

  • 200 g friss ricotta sajt
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 50 g parmezán sajt
  • bors

Vajas-zsályás szósz

  • 40 g vaj
  • 2 evőkanál apróra vágott zsályalevél

Díszítéshez

  • dió

Elkészítés

1. Mosd meg a céklát, a végeit mindkét oldalon vágd le, de ne hámozd meg.

2. A fóliát locsold meg olajjal, tedd rá a céklát, sózd és borsozd meg.

3. A céklát csomagold be jól a fóliába, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül egy órán át.

4. Sütés után hagyd kihűlni a céklát, és húzd le a héját.

5. A céklát vágd kockákra, és pürésítsd simára.

6. A finomlisztet, a tojást, a tojássárgáját, a sót, a céklapürét keverd össze egy tálban, és dolgozd sima tésztává.

7. A tésztát csomagold fóliába, és hagyd két órán át szobahőmérsékleten pihenni.

8. Tésztaformázó gép vagy sodrófa segítségével nyújtsd vékonyra a tésztát.

9. Vágj ki szívformákat belőle.

10. A töltelékhez keverd össze a ricottát és a parmezánt. A kakukkfüvet vágd apróra, és add a töltelékhez.

11. A tölteléket sóval és borssal ízesítsd.

12. Egy teáskanálnyi tölteléket tegyél a tészta közepébe, és ragaszd össze egy másik tésztával.

13. Forró vízben főzd meg a raviolit, amíg fel nem jön a víz tetejére. Hagyd néhány másodpercig főni, majd vedd ki a vízből.

14. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben körülbelül három percig, amikor illatozni kezd, add hozzá az apróra vágott zsályaleveleket, és sózd meg.

15. Öntsd a vajas-zsályás szószt a kész céklás raviolira, majd szórd meg apróra vágott dióval.