Több mint 30 000 termék garantált karácsony előtti kiszállítással →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Egyszerű de nagyszerű: Túrós tojáskrém, ahogy mi szeretjük

Ha szeretnél valami igazán finom snacket vagy egy könnyedebb vacsorát készíteni, de csak néhány perc áll rendelkezésedre, a klasszikus tojáskrém mindig jó választás. Ráadásul friss fűszernövényekkel és ropogós zöldségekkel kombinálva még kevésbé tudunk neki ellenállni.

Készítsd el velünk Katerina Jasek ételblogger túrós tojáskrémét!

Hozzávalók a tojáskrémhez

  • 220 g zsírszegény túró
  • 80 g majonéz
  • 40 g olvasztott vaj
  • 6 szobahőmérsékletű tojás
  • 4 g dijoni mustár
  • ½ vöröshagyma
  • néhány csepp citromlé
  • friss metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítés

1. Először vizet forralunk. Amikor már forr, tegyük a tojásokat egyenként egy kanálra, és óvatosan tegyük őket a vízbe. Főzzük a tojásokat körülbelül 10 percig. Szűrjük le a vizet, hagyjuk a tojásokat kihűlni, majd hámozzuk meg őket.

2. A kihűlt tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját tegyük át egy tálba, a fehérjét pedig tegyük félre.

3. A tojássárgákat verjük fel a vajjal. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a túrót, a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverjük össze.

4. A hagymát és a tojásfehérjét apróra vágjuk, és a krémbe keverjük. Ízlés szerint sózzuk meg.

5. Tálaljuk friss kenyérrel, és díszítsük metélőhagymával, csírával vagy retekszeletekkel.

Bonami tipp

Annak érdekében, hogy a tojások főzés közben ne törjenek össze, szobahőmérsékletűnek kell lenniük, mielőtt a forró vízbe tesszük őket.

Bonami tipp: Krémes tojáskrém

A krémes, kenhető állag elérése érdekében a tojások keményre főzése után válasszuk el a sárgáját a fehérjétől. A tojássárgákat sózzuk meg, és kenjük be vajjal. Az így elkészített alapot ízlés szerint túróval, fűszernövényekkel stb. gazdagíthatjuk. A végén adjuk hozzá a finomra vágott tojásfehérjét.

Tojáskrém recept másképp: Íme 3 verzió!

Ha szeretsz kísérletezni, próbálj ki más egyszerű tojáskrémrecepteket is!

Tojáskrém túróval vagy ricottával

  • 4 főtt tojás, 250 g túró vagy ricotta sajt, egy teáskanál dijoni mustár, metélőhagyma, só, bors

A tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük bele az apróra vágott tojásfehérjét és a metélőhagymát.

Tojáskrém avokádóval

  • 1 érett avokádó, 4 főtt tojás, 1-2 evőkanál lime leve, néhány friss bazsalikomlevél, kedvenc magvak, só, bors

Pépesre nyomjuk az avokádót. Adjuk hozzá az apróra vágott tojásokat, a finomra vágott bazsalikomleveleket, a lime levét, sót és borsot. Keverjük össze. Tálaljuk pirított kenyéren, és szórjuk meg pirított magvakkal.

Tojáskrém céklával

  • 4 tojás, 150 g friss sajt, 150 g pirított és finomra reszelt cékla, 1-2 teáskanál dijoni mustár, só, bors, vízitorma a díszítéshez

Keverjük össze a sajtot a felaprított céklával, adjuk hozzá a mustárt és az apróra vágott tojást. Keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal. Tálaljuk kovászos kenyéren, és szórjuk meg friss vízitormával.

Fotó: Kateřina Jašek