Keverjük össze az összes száraz hozzávalót egy tálban, majd keverjük bele a vajat, a tojást, a citromhéjat és a vaníliát. Addig gyúrjuk, amíg sima, kemény és fényes tésztát kapunk.
A kész tésztát csomagoljuk fóliába, hagyjuk pihenni és megdermedni a hűtőben a következő napig.
Ha kevés az időnk, hagyjuk a tésztát legalább 2 órán át a hűtőben pihenni.
A pihentetett tésztát darabonként nyújtsuk ki egy sodrófával és a kedvenc süteményvágóinkkal vágjuk ki. A kész formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük a sütőben 170 °C-on körülbelül 7 percig. Sütés után azonnal vegyük ki a sütiket a forró tortaformáról, nehogy megégjenek. Miután kihűltek, rakjuk egymásra a sütidarabokat.
Ezután csak kend meg az egyes darabokat a kedvenc lekvároddal. Általában a savanykásabb fajtákat, például eper- vagy ribizlilekvárt ajánljuk ezekhez az önmagukban is nagyon édes sütikhez.
Tálalás előtt még cukrot is adhatunk hozzá.
Fotó: In kitchen with Zuz