15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Téli koktéllal egy vidám évkezdésért? Naná!

Amikor a szekrény mélyéből előkerülnek a gyönyörű aranyperemes poharak, akkor bizony tudjuk, hogy eljött az év egyik legünnepélyesebb pillanata.

Mateja Delakorda egy lenyűgöző és illatos koktélt készített az év méltó lezárásaként, áfonyával, gyömbérrel, whiskyvel és egy titkos hozzávalóval. Az eredmény? Csábító pezsgés, ami még finomabbá teszi az italt.

Amire szükséged lesz:

Gyömbér szirup (4 pohárhoz elegendő)

 • fél csésze cukor
 • fél bögre víz
 • egy teáskanál gyömbér

Koktél (egy pohárhoz elegendő)

 • 60 ml whisky (vagy alkoholmentes brandy)
 • 30 ml gyömbérszirup
 • 30-60 ml 100%-os áfonyalé
 • 15 ml csicseriborsó leve (aquafaba)
 • jég

Kezdhetünk keverni:

 1. Először készítsük el a szirupot. Tegyük a szirupot egy tálba, és keverjük össze. Főzzük, amíg a cukor feloldódik. Szuper.
 2. Fogjunk egy shakert, és öntsük bele az összes hozzávalót a koktélhoz. Zárjuk le a shakert, és rázzuk jól össze (3 másodperc).
 3. Töltsük fel a shaker félig jéggel. Most kezdődik az igazi rázás, aminek olyan sokáig kell tartania, hogy egy idő után érezned kell a hideget a kezedben. Ez körülbelül 10 másodpercet jelent.
 4. Nyissuk ki a shakert, és egy szűrőn keresztül öntsük a koktélt a pohárba. Tálaljuk szívószállal.

Tipp: Mérjük ki a mennyiségeket egy koktélos mérőpohárral, amelynek egyik oldalán egy kisebb, a másik oldalán pedig egy nagyobb egység van.

A titkos összetevő

Meglepődhettél, amikor azt olvastad, hogy az összetevők között szerepel a csicseriborsó leve. A koktélok gyakori összetevője a tojásfehérje helyettesítésére szolgál, ami habot képez. Vizuális hatása van, de egyben ízek hordozója is, ami még kifejezőbbé teszi az italt. Ne aggódj, nem a csicseriborsót mint olyat fogjátok megkóstolni, azért választottam aquafabát, hogy a recept alkalmas legyen vegánok, illetve olyan emberek számára is, akik soha nem innának nyers tojásfehérjét.

Még több inspiráció