Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Villámgyors almás pite recept fahéjjal és dióval

Létezik édesebb gyerekkori emlék a sült fahéjas alma illatánál? Az alma, a fahéj és a dió kombinációja több mint isteni és nem feltétlenül csak az almás rétesben kell élveznünk. Biztosak vagyunk benne, hogy ebbe a gyors őszi süteménybe bele fogsz szeretni.

Mire lesz szükséged?

  • 70 g szobahőmérsékletű vaj,
  • 70 g finom nádcukor,
  • 1 tojás, szintén szobahőmérsékletű,
  • 250 g alma (hámozva, magház nélkül, félbevágva),
  • 130 g sima liszt - például tönkölyliszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1/2 teáskanál fahéj,
  • 1/4 teáskanál só,
  • 60 ml tej,
  • pár csepp vaníliakivonat,
  • 50 g apróra vágott dió,
  • 2 evőkanál nádcukor.
  • A szóráshoz és díszítéshez

  • 100 g tejföl,
  • 1/4 teáskanál fahéj,
  • 1 evőkanál nádcukor.
  • Ne feledkezzünk meg a vajról és az extra lisztről, hogy a tortaformát ki tudjuk kenni és bélelni.
    Almaszeletekkel díszített süteménytészta

    Almaszeletekkel díszített süteménytészta

    Dióval megrakott süteménytészta

    Dióval megrakott süteménytészta

    Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy körülbelül 15-20 cm-es tortaformát. Az alját és az oldalát béleljük ki sütőpapírral.
    2. Egy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, és legalább három percig verjük világosra. A nádcukrot ledaráltam, így együttműködőbb a vajjal. Ezután adjuk hozzá a tojást, és addig verjük, amíg a tojás tökéletesen be nem épül a masszába.
    3. Az almát vágd félbe. Az almák felét tegyük félre (vékony szeletekre vágva), a maradék almát pedig reszeljük durvára.
    4. Szitáljuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy másik tálba. Keverjünk össze mindent.
    5. Most kezdjük el a száraz hozzávalókat és a tejet felváltva hozzáadni a felvert vajhoz, a cukorhoz és a tojáshoz. Végül egy spatula segítségével forgassuk bele a vaníliát és a reszelt almát.
    6. Öntsük a tésztát a tortaformába. A tetejére szeletelt almát és apróra vágott diót teszünk, juharsziruppal meglocsoljuk, és nádcukorral megszórjuk.
    7. Süssük 30-40 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ellenőrizzük, hogy biztosan alaposan átsült-e.
    A ropogósra sült almás süteménytől isteni fahéjillat lesz a konyhában

    A ropogósra sült almás süteménytől isteni fahéjillat lesz a konyhában

    Inspirációk