1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy körülbelül 15-20 cm-es tortaformát. Az alját és az oldalát béleljük ki sütőpapírral.
2. Egy
tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, és legalább három percig verjük világosra. A nádcukrot ledaráltam, így együttműködőbb a vajjal. Ezután adjuk hozzá a tojást, és addig verjük, amíg a tojás tökéletesen be nem épül a masszába.
3. Az almát vágd félbe. Az almák felét tegyük félre (vékony szeletekre vágva), a maradék almát pedig reszeljük durvára.
4. Szitáljuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy másik tálba. Keverjünk össze mindent.
5. Most kezdjük el a száraz hozzávalókat és a tejet felváltva hozzáadni a felvert vajhoz, a cukorhoz és a tojáshoz. Végül egy spatula segítségével forgassuk bele a vaníliát és a reszelt almát.
6. Öntsük a tésztát a tortaformába. A tetejére szeletelt almát és apróra vágott diót teszünk, juharsziruppal meglocsoljuk, és nádcukorral megszórjuk.
7. Süssük 30-40 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ellenőrizzük, hogy biztosan alaposan átsült-e.