Karácsony előtti kiárusítás: 20% és még nagyobb kedvezmények | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

A rendben tartott konyha időt és energiát takarít meg számodra

Tudtad, hogy egy rendezett konyha akár több tíz perccel is felgyorsíthatja az ételek elkészítését? Mert ha minden a helyén van, a munka is gördülékenyebben megy. A jól szervezett konyha receptje a látszólag apró dolgokban rejlik. Meríts ihletet tippjeinkből, hogyan szerelheted fel a konyhát praktikus rendszerezőkkel!

Kezdd a padlótól

Ha igazán radikális nagytakarítást szeretnél csinálni a konyhában, szedd ki az összes edényt, hozzávalót és egyéb kelléket a fiókokból és szekrényekből. Dobd ki a nem kívánt vagy törött tárgyakat, és csak azt tedd vissza a szekrényekbe, amire valóban szükséged van. Minden edénynek, étkészletnek és egyéb tárgynak legyen saját helye.

Takarítás előtt ajánlott a konyhát több munkaterületre osztani, például alsó szekrényekre, felső szekrényekre, fiókokra, hűtőszekrényre, fagyasztóra, konyhapultra és éléskamrára, és ezeket ajánlott fokozatosan és szisztematikusan takarítani. A konyha rendszerezése időt vesz igénybe. Ezért szánj rá legalább két órát.

Használj kiegészítő polcokat a jobb áttekinthetőség érdekében

A konzervdobozokat és a befőtteket ne halmozd fel egyetlen polcra, mert nem fogod tudni, mi hol van. A teleszkópos polcok lehetővé teszik, hogy az összes élelmiszert átlásd, beleértve a hátsókat is. A legrövidebb eltarthatósági idejű élelmiszereket tárold elöl.

Hol tárold az edényeket és serpenyőket?

A konyha elrendezésében az edények és serpenyők tárolására is megvannak a szabályok. A sarokszekrények kifejezetten alkalmasak ezek tárolására, mivel gyakran másra nem is használjuk őket. A sarokszekrényeket csak akkor használd, ha L alakú konyhád van.

A kényelmes, sérülésmentes tárolás érdekében használj serpenyőtartókat és fedőtartókat, hogy meghosszabbítsd élettartamukat.

Helyezd a gyakran használt tányérokat, poharakat szemmagasságba

A konyhai rendszerezés más használati tárgyakra, például tányérokra, tálakra, poharakra és bögrékre is vonatkozik. Az étkészletek tárolása legyen áttekinthető és könnyen elérhető, elsősorban a felső szekrényekben.

A jobb áttekinthetőség és helytakarékosság érdekében használhatsz pohártartókat is.