Kerti termékek akár 20% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Gyors ebéd: Tészta piros paprika szósszal

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Valószínűleg már hallottál a sült paprika mártásról, amely ízekben gazdag, és az egyszerű tésztát is ellenállhatatlanul finommá teszi. Elkészítését Mateja Delakorda leegyszerűsítette, és megmutatja mindazoknak, akik ugyanarra az ízre vágynak, de nincs sok idejük főzőcskézni. A szakácsnő a receptjeit a kulináris blogján is publikálja.

Ez a nagyon krémes, húsmentes szósz 15 perc alatt elkészül, és gazdagabb ízű alternatívája a klasszikus paradicsomszósznak. Egy kis fantáziával gnocchi, lasagna és egyéb ételek finomabbá tételéhez is használható.

Hozzávalók két személyre:

  • 2 paprika
  • fél hagyma
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kanál paradicsom sűrítmény
  • 1 dl forró víz vagy húsleves
  • só, bors
  • feta sajt
  • kakukkfű
  • 250 g tészta
  • opcionális: egy teáskanál füstölt őrölt paprika és két evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg a paprikát és vágd csíkokra. A hagymát vágd apróra.

  2. Melegíts fel egy serpenyőt és önts bele egy kis olívaolajat. Szórd rá a hagymát és pirítsd meg, de csak addig, amíg áttetszővé nem válik. Add hozzá a paprikát és pirítsd meg. A fokhagymát nyomd rá a tetejére, pirítsd össze, majd következik a paradicsom sűrítmény.

  3. Keverd jól össze majd öntsd fel egy deci vízzel vagy levessel. Sózd, borsozd. Főzd addig, amíg a paprika megpuhul.

  4. Ezután öntsd az egészet egy turmixgépbe és tumixold mártássá.

  5. Tetszés szerint még egy teáskanál füstölt őrölt paprikával és két evőkanál szójaszósszal is megízesítheted.

  6. Főzd meg a tésztát de, vigyázz, hogy ne főzd túl. A szószt öntsd vissza a serpenyőbe és add hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, a tészta főzőléből adhatsz hozzá egy kicsit.

  7. Tálald az ételt, és díszítsd morzsolt feta sajttal valamint kakukkfűvel.