Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan takaríthatod ki a lakást egy óra alatt?

Szeretnéd minél hamarabb letudni a kellemetlen takarítást és te is úgy érzed, hogy hosszas órákat pazarolsz el a lakás tisztántartására?

Összegyűjtöttünk neked néhány hasznos tippet és kiegészítőt, amelyek segítségével erőfeszítés nélkül, hatékonyan és gyorsan takaríthatod ki a lakást.

Töröld a port fentről lefelé!

A feladatok helyes sorrendje megkönnyíti az általános takarítási munkákat - nem kell többször visszatérned ugyanarra a helyre. Mindenekelőtt kövesd a "fentről lefelé" szabályt és kezd a legfeleső polcokkal a portörlést!

A portörlést követően söpörj össze, porszívózz ki és csak ezután töröld le a polcokat nedves ruhával!

Ne becsüld alá a fürdőszoba tisztaságát!

Kezdd a fürdőszoba és a WC takarításával! Permetezd be tisztítószerekkel a WC-t, fürdőkádat, mosdókagylót és várj pár percet a takarítás megkezdése előtt! Ezután csak egyszerűen öblítsd le meleg vízzel a felületeket.

Ezután gyűjtsd össze a konyhában használt edényeket és az étkezőasztalon heverő tányérokat, evőeszközöket, poharakat és tedd a mosogatógépbe!

Gyűjtsd egy helyre a szanaszét heverő dolgokat!

Vegyél kézbe egy nagyobb kosarat, járd körbe a lakást és gyűjtsd össze a szétszórt gyerekjátékokat, könyveket, ruhákat és egyéb kisebb dolgokat.

Később, ha több időd lesz szétválogathatod és helyükre rakhatod az egyes darabokat!Tipp:
Alakíts ki egy úgynevezett "mindenes" fiókot, ahol olyan dolgokat tárolhatsz, amelyeknek még nem tudod a konkrét helyét! Ha több időd lesz, ezekhez visszatérhetsz később.

Cseréld le a törölközőket és a konyharuhákat!

Gyűjtsd össze a használt törölközőket, konyharuhákat, piszkos terítőket és cseréld le őket tavaszias hangulatú darabokra!

Fényesítsd ki a felületeket!

A lenyűgöző hatás érdekében töröld le az ajtókat, szekrényeket és az összes munkafelületet! Ügyelj arra, hogy olyan tisztítószereket és szivacsokat használj, amelyek nem karcolják össze a különböző felületeket!

Frissítsd fel a párnákat és plédeket!

Rázd meg és frissítsd fel a párnákat a kanapén és hajtsd össze a takarókat. Gyűjtsd össze a magazinokat, távirányítókat és egyéb dolgokat a dohányzóasztalon és tárold őket egy helyen!