Nappali akár 25% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
Applikációnk megújult | Fedezd fel az előnyeit →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Regencycore a lakberendezésben: Így vidd be a stílust az otthonodba

Te is érezted már úgy, hogy a minimalista skandináv stílus teljesen eláraszt? Akkor hívd meg a luxus regencycore-t az otthonodba! A stílus a maximalizmust és az időtlen hangulatot ötvözi, mindezt egyetlen stílusos csomagolásban.

Honnan is jött a regencycore trend, ami több mint 21 millió videóval hódít a TikTokon? Keresd a választ a tévéképernyőn, ahol már a népszerű sorozat harmadik évadja fut. Szenvedély, romantika, intrika, vicces mondások és mindenekelőtt bámulatos dizájn minden jelenetben. Ez a cikk pedig elsősorban erről szól.

Királyi származású regencycore


Bár ezt a stílust a 19. század eleji londoni arisztokraták élete ihlette, természetesen nem ragaszkodik a történelmi pontossághoz. A Regencycore-nak van egy óriási előnye – függetlenül attól, hogy melyik elemet választod ki belőle, csodálatosan beleillik majd egy olyan belső térbe is, ahol a modern művészet és dizájn dominál. Készen állsz arra, hogy elhagyd a minimalista komfortzónádat, és egy adag királyi pompát vigyél az otthonodba? Akkor tarts velünk!


Színek és anyagok regencycore stílusban

Színkombinációk: A regencycore lakberendezésben a pasztellszínek dominálnak, amiket semleges elefántcsont vagy sötét paletta egészít ki. Egy modernebb koncepcióban a színpaletta az élénkebb színek felé is elmozdulhat. A legragyogóbb szín az aranyszín, amely a tükrök, a képkeretek, a fogantyúk és kilincsek részeleme. Mi az állatos dekorációk világába vetettük bele magunkat!

Főszerepben a fa: Hagyd a műanyagokat a Z generációra, és válaszd a sötét mahagónit vagy a tölgyfát. Az ülőbútorok és a komódok lekerekített lábain tűnik ki a legjobban. A dombornyomott faburkolatok luxus dimenziót adnak a belső térnek.

Természetes és ázsiai minták: Nemcsak a vázák, hanem a kárpitozás, a tapéták, a bútorok és az egyéb kiegészítők, például a párnák és az ágyneműhuzatok is azt sugallják, hogy a „több a több”. Állítólag éppen ezek a keleties minták jelentik a regencycore esztétika csúcsát.
A regencycore-ban „a több a több”.

A regencycore-ban „a több a több”.

Tippek a regencycore belső térhez

  • Lekerekített formájú bársony kanapé vagy fotel az öt órai teához és az udvarlók és más fontos látogatók fogadásához (értsd: ionizált víz kortyolgatásához és a Tinder böngészéséhez).

  • Egy XXL tükör aranyszínű keretben pompás érzetet ad a térnek, és vizuálisan nagyítja a helyiséget. A „minél több, annál jobban regency” mottó alapján akár kettő is lehet belőle.

  • Egy kristályüveg csillár a végső regencycore gyémánt. Jelenlétével minden helyiséget feldob, és sokoldalúbb, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Indusztriális, glamour és romantikus belső terekbe is jól illik.

Gyakran ismételt kérdések

Mi áll a regencycore népszerűsége mögött?

Népszerűségéhez a Netflix sorozata járult hozzá, amely szó szerint előidézte a regencycore fellendülését. A lakberendezésen kívül a divatban, a sminkelésben, a hajápolásban és a szabadidős tevékenységekben is megjelenik. Ismét népszerűek a Regency korszakbeli regények, köztük a sorozat témája mögött álló Julie Quinn, és Jane Austen is.

A regencycore egy év múlva is népszerű lesz?

A regencycore jellemzője az időtlenség és meglepő módon a más stílusokkal való könnyű kombinálhatóság. Az olyan elemek, mint a nagy tükrök, képkeretek vagy csillárok, kevésbé használhatók a kisebb belső terekben.

Hogyan jött létre a regencycore név?

Az ún. régenskorszak György hercegről kapta a nevét, aki apja, III. György betegsége idején ideiglenesen Nagy-Britannia királya volt.