Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Isabel virágcserép 12-féleképpen

Nézd meg, hogyan díszítettük fel az Isabel virágcserepet a 12 hónap szerint! Minden hónapban más szín, stílus és dekor. Inspirálódj, és szerezz be egy cserepet te is!

Január - az új év ünneplése

Töltsd meg a cserepet jéggel, és használd pezsgő hűtésére! A hangulatot muffinokkal, gyertyákkal és papírfüzérekkel is fokozhatod.
Fesd kékre Isabelt, és szórd meg csillámokkal, mielőtt a festék megszárad.

Február, mint Valentin

Februárban ünnepeljük a Valentin-napot. Rendezd el a cserépben a Meri Meri márka papírvirágjait. Ezeket később könnyen visszacsomagolhatod a dobozba, és egy másik alkalommal újra felhasználhatod őket.
Színezd ombré hatásúra a cserepet. Hogyan?

 1. Készítsd elő a két színt, amit kombinálni szeretnél. Ideális választás ugyanaz a szín más-más árnyalatban. Ha például pirosat és kéket vennél, akkor középen lilára összeolvadna.
 2. Fesd ki a fej alsó részét az egyik árnyalattal, a felsőt a másikkal. A középső színt még nem kell annyira összemosnod, de függőleges vonásokkal vidd fel a festéket, hogy ne legyen éles átmenet a közepén.
 3. Ha a festék megszáradt, elkezdheted a színek keverését. Segíts magadon azzal, hogy a fej közepét a két szín 1:1 arányú keverékével fested át.
 4. Vegyél egy száraz ecsetet, és az ombré hatás érdekében óvatosan keverd össze a festéket. Használhatsz több száraz ecsetet is, és fokozatosan, tetszés szerint alakíthatod ki a végeredményt.

Tavaszi dekoráció márciusban

Készíts tavaszi dekorációt, és ültess tavaszi virágokat az Isabel cserépbe! Dugd be a cserép alján lévő lyukat például egy nem szőtt anyaggal. Mit ültess a cserépbe tavasszal?

 • Nárcisz
 • Tulipán
 • Árvácska
 • Boglárka
 • Mini szegfű
 • Gyöngyvirág vagy hóvirág
Az Isabel cserépbe nárciszok, kis tulipánok és gyöngyvirágok is illenek.

Az Isabel cserépbe nárciszok, kis tulipánok és gyöngyvirágok is illenek.

Április és a húsvét

Olvasd el cikkünkben, hogy hogyan hozhatsz létre gyönyörű virágkompozíciókat! Helyezz dróthálót a cserépbe. Szerezz be gyertyán- vagy nyírfaágakat, és fokozatosan helyezd őket a vázába. Az egyes ágakra papírtojásokat vagy szalagokat is akaszthatsz.
Fesd a cserepet világoszöld színűre!

Anyák napja májusban

A virágcserép ezúttal sminkecset tartó lesz a fésülködőasztalon. A gyűrűket és a nyakláncokat pedig a Yamazaki Tosca ékszertartójára akaszthatod.
Fesd le a virágcserepet egy világoskék árnyalattal! A tökéletes hatás érdekében a világosabb árnyalatokat három rétegben kell felvinni. Vidd fel enyhén az első réteget, majd várj néhány órát, hogy megszáradjon. Ezután folytasd a második és esetleg a harmadik réteggel.

Júniusban jön a tanév vége

 • A bizonyítványért járó kis apróságokhoz szerezz be ajándéktáskákat a Meri Meri márkától!
 • Gyerekzsúrt szervezel? Szerezz be hozzá állatos papírpoharakat. Így minden gyerek tudni fogja, melyik pohár az övé. Hasonló poharakat a gyerekek maguk is készíthetnek színes papír, ragasztó és különböző filctollak segítségével. A gyerekek imádni fogják a felfújt lufikat és a színes girlandokat is.
 • Szuper ötlet a kreatív gyerekeknek: színezhető asztalterítő.
 • Lédús gyümölcsökkel teli július

  Legyen a virágcserépből egy gyümölcsös tál a teraszon! Rendezz el benne szőlőt, őszibarackot, sárgabarackot, gránátalmát és trópusi gyümölcsöket, például narancsot vagy citromot.

  Szárított virágok augusztusban

  Töltsd meg a cserép belsejét száraz növényekhez tervezett, világos színű virágfölddel.
  Mi nő nyáron a réten és a kertben?

  • Különböző gabonafélék - árpa, rozs, zab, búza
  • Iringó (eryngium) zöld vagy kék színben
  • Levandula
  • Lagurus
  • Craspedia
  • Szalmavirág
  Fesd a cserepet meleg sárga árnyalatúra.

  Szeptemberben indul a tanév

  Tedd a cserepet az íróasztalra, és használd iskolaszerek tárolására. Válassz játékos és színes darabokat a gyermekednek.

  Októberben Halloween

  Mivel lepheted meg a gyerekeket halloweenkor vagy egyéb alkalmakkor?

  • Tegyél finomságokat néhány papírkúpba, majd helyezd el őket a cserépben.
  • Beszerezheted a Meri Meri gomba alakú gyertyáit is hozzá.
  • Ne feledkezz meg a pókokról, a csúszómászókról és a pókhálóról sem.
  Fesd sötétszürkére az Isabel cserepet.

  Novemberben gyertyák és pihenés

  Az ősz a lelassulás időszaka. A gyertyák meghitt hangulatot teremtenek otthon. Tegyél a virágcserépbe mohát, különböző gallyakat, például buxust és hasonlókat. Ezután helyezd el a gyertyákat biztonságosan - ideális esetben fém leszúrókkal.

  Karácsonyi díszek decemberben

  A cserepet az adventi időszakban is használhatod például ágakkal teli vázaként. Tetszés szerint azokkal a karácsonyfadíszekkel is kiegészítheted, amik már nem férnek fel a fára.
  A cserepet fesd sötétzöldre.

  Hogyan fesd be a különböző anyagokat?

  Először is válaszd ki a felülethez alkalmas festéket. Az Isabel virágcserép esetén mi egy betonhoz, fémhez és fához is alkalmas festéket használtunk. Hogyan fesd le a cserepet?

  1. Tisztítsd meg a felületet. Ha szükséges, zsírtalanítsd és finoman csiszold át a sima felületeket - így a festékréteg jobban megtapad. Nyisd fel a festéket és keverd össze.
  2. Vidd fel az első réteget. Használj ecsetet vagy esetleg hengert. Várj kb. 4-6 órát.
  3. Vidd fel a második réteget. Ismét várj 4-6 órát. Ha a szín még mindig nem tökéletes, vigyél fel egy harmadik réteget is.
  4. Hagyd alaposan megszáradni. Ezután már használhatod is a virágcserepet.
  1

  1

  2

  2

  3

  3

  4

  4